Iveco Trakker 8x6 voor Daniel Pijnacker BV

Geplaatst door

Daniel Pijnacker BV uit Kollum is actief in de grond, weg- en waterbouw. Het bedrijf rijdt met Iveco en, jazeker ze zijn er nog, Magirus Deutz trucks. Sinds kort is er een nieuwe Iveco Trakker 8x6 aan de vloot toegevoegd. Een truck die voorzien is van een extra liftas waarmee het netto laadvermogen 17,5 ton bedraagt.

De vier-assige Iveco is voorzien van een kraan met een grote grijper en een driezijdenkipper opbouw met hydraulische milieukleppen. Desondanks resteert er met 17,5 ton een keurig laadvermogen waarmee Daniel Pijnacker BV uitstekend uit de voeten kan. 

De Trakker 8x6 is uitgerust met een de 13 liter Cursor motor, in combinatie met een 12-traps geautomatiseerde versnellingsbak. De nieuwe Iveco beschikt over de unieke eigenschap dat alle assen zijn uitgerust met een sperdifferentieel waardoor de terreinvaardigheid groter is. 

De Iveco is uitgevoerd in de opvallende huisstijl van Daniel Pijnacker en daarmee vormt de truck een waardig nieuw visitekaartje van het bedrijf. De Iveco werd geleverd door Cornelis Bedrijfswagens in Leeuwarden.