Iveco trucks voor Rutte Groep

Geplaatst door

De Rutte Groep uit Amsterdam heeft onlangs drie nieuwe Iveco trucks in gebruik genomen. Het gaat om twee Iveco Stralis X-Way 10x4 trucks met een Stetter betonmixer opbouw en een IVECO Trakker 10x4 met een Hyva haakarm systeem.

De nieuwe Iveco Trakker met haakarm wordt ingezet voor het vervoer van bakken met betonpuin naar de “Smart Circular Products” locatie van de Rutte Groep in Zaandam. Op deze locatie wordt het betonpuin verwerkt in een machine genaamd de “Smart Liberator”. In deze machine wordt het puin gewalst en heen en weer gewreven. Tijdens dit proces wordt het grind schoongemaakt, de cementlijm gebroken en het zand en ongebruikte cement vrij gekneusd. Hiermee kan 30% tot 50% van het cement teruggewonnen worden. Dit teruggewonnen cement wordt onder de naam Freement, circulair cement, weer op de markt gebracht. Van deze herwonnen grondstoffen wordt dus gerecycled beton gemaakt, wat door de nieuwe Iveco Stralis X-WAY Betonmixer weer wordt getransporteerd.

Trakker

De recent in gebruik genomen Iveco Trakker 10x4 beschikt over een GVW van 47 ton en is door Derkx & Davidson in Haarlem voorzien van een 30 tons Hyva haakkraan. Het voertuig wordt aangedreven door een Cursor 13 dieselmotor, met een vermogen van 500pk en een koppel van 2300 Nm. Iveco Stralis X-WAY De Iveco Stralis X-Way 10x4 beschikt over een GVW van 49 ton en heeft een eigen gewicht van minder dan 17 ton. De opbouw van de Stetter betonmixer is verzorgd door Boogert Service in Nieuwerkerk. Het voertuig wordt aangedreven door een Cursor 11 dieselmotor, met een vermogen van 460pk en een koppel van 2150 Nm. 

Rutte Groep

Zo’n 65 jaar geleden werd de Rutte Groep opgericht. De Rutte Groep specialiseerde zich sinds de oprichting op het vervoer van materiaal en materieel voor gemeente Amsterdam. Het bedrijf is door de verschillende bedrijfsactiviteiten en het zeer diverse wagenpark erg flexibel. In 1983 is Rutte Groep begonnen met het recyclen van bestratingsmateriaal. Later, in 1994, heeft het Amsterdamse bedrijf zich ook toegelegd op de Grond-, Weg- en Waterbouw.