J. Westra Dokkum verder als TSO

Nieuws
03-04-2018 | Door Iep van der Meer

Transport Service Oost, kortweg TSO is een nieuwe naam op het gebied van internationaal geconditioneerd transport. Remko Oost nam de activiteiten van Jan Westra uit Dokkum over en zet die voort onder deze nieuwe naam.

Oost nam begin dit jaar de activiteiten van Benedictra Autotransport over. Dit speciale transportbedrijf wordt binnenkort uitgebreid met twee combinaties waardoor de vloot groeit van vier naar zes eenheden. Daarnaast heeft eigenaar directeur Remko Oost met onmiddellijke ingang de activiteiten van J. Westra uit Dokkum overgenomen. Deze overname betekent wederom een uitbreiding van de vloot met twee combinaties.

Met de overname van twee combinaties van J. Westra uit Dokkum keert Remko Oost terug in het internationale geconditioneerde transport. Deze activiteit wordt los van Benedictra in een zelfstandig bedrijf ondergebracht onder de naam TSO. Die drie letters staan voor Transport Service Oost. ,,Met het autotransport binnen Benedictra loopt het bijzonder goed waardoor we ook daar de vloot binnenkort uitbreiden. Er komt een Scania S trekker met een gesloten oplegger voor autotransport en een combinatie voor 8 personenauto’s op basis van een Scania R.

Daarnaast deed zich nu de gelegenheid tot deze overname van J. Westra Transport uit Dokkum. Jan Westra stopt met zijn bedrijf vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Hij reed zelf op een auto en daarnaast had hij één chauffeur in dienst. Die chauffeur heb ik overgenomen, net als twee NTM koelopleggers met zijdeuren en het vaste werk op Scandinavië. Ik begin met drie nieuwe Volvo trekkers waarvan er twee inmiddels rijden. Voor een verdere uitbreiding zoek ik op dit moment nog gemotiveerde chauffeurs’’ aldus Remko Oost.

De stap naar het internationale geconditioneerde vervoer lag voor voor de hand. Jarenlang was hij actief in deze tak van wegtransport, eerst als planner en later als directeur/eigenaar van Land Transport. Remko Oost: ,,Het bloed kruipt waar het niet gaan kan zeggen ze, en deze kans kon ik niet laten gaan. Hiermee stap ik weer in het voor mij zo vertrouwde werk met als belangrijkste argument de continuïteit voor deze twee combinaties. Met het nieuw opgerichte Transport Service Oost wil ik een tweede poot onder mijn onderneming bouwen. Ervaringen uit het verleden hebben mij geleerd dat je nooit afhankelijk moet zijn van één soort werk. Auto’s zijn luxe producten terwijl levensmiddelen altijd doorgaan, ook in mindere tijden’’.

Voor de nieuwe activiteit werden er drie nieuwe Volvo FH trekkers besteld. Twee nieuwe FH’s rijden inmiddels, een derde Volvo FH komt er aan. De trekkers  worden ingezet in combinatie met NTM koeltrailers met aan de linkerzijde deuren. Hierdoor zijn deze opleggers multifunctioneel inzetbaar en is retourlading vanuit Zweden vrijwel gegarandeerd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-11-2017
Benedictrasmall_04.jpg

Benedictra overgenomen door Remko Oost

Benedictra autotransport uit het Friese Harkema wordt per 1 januari overgenomen door Remko Oost. De huidige eigenaar,…
Nieuws
17-08-2018
witte_platen_weekend_LR.jpg

Cabotage wordt Oost Europees onderonsje

Zagen we gisteren nog dat Oost Europese firma's steeds meer maut aftikken doordat ze steeds meer werk van hun Duitse…
Nieuws
09-06-2017
MOE-trucks_LR_1.jpg

MOE-truckers doen meer ritten op België

Volgend op de rapportages van het CBS, de voorstellen van de Europese Commissie inzake het wegvervoer en de tevredenheid…