Jaar cel voor Roemeense ladingdief

Nieuws
22-02-2018 | Door Tim de Jong

De rechtbank van Zwolle heeft een Roemeense verdachte van ladingdiefstal tot een jaar cel veroordeeld. Hij deed een poging een op de A15 rijdende truck leeg te halen. Dat meldt het NRC.

De man kon worden veroordeeld omdat een agent een en ander midden in de nacht zag gebeuren. Deze politieman reed op de A15 en zag twee met 80 km/h naast elkaar rijden. De leeg te halen truck reed kort voor de auto's. Toen de agent langszij probeerde te komen, werd hij gesneden door een bestelauto met buitenlands kenteken. Toen het de agent toch lukte om dichterbij te komen, zag hij een achterdeur van de laadruimte open staan.  

Een grijze Opel reed een paar centimeter achter de truck, een man stond op de motorkap. De agent riep versterking op en bleef bij de Opel. Daarvan klauterde de man op de motorkap weer gauw naar binnen en ging er snel vandoor. De politie wist alleen de bestelauto aan te houden. Die werd bestuurd door de nu veroordeelde verdachte.  

In de regel worden deze diefstallen uitgevoerd met een auto met een extra groot dak dat open kan, zie het filmpje, waarna een dief met een slijptol de laadruimte open maakt. Bij politie en justitie staat dit bekend als de Roemeense methode. Sinds 2015 komen zulke ladingdiefstallen in ons land voor. De dieven hebben het vooral gemunt op dure elektronica. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-11-2017
KLG3.png

KLG Europe beklaagt zich over ladingdiefstal

Nu het nieuwe kabinet er zit, beklaagt transportondernemer Kees Kuijken van KLG Europe zich over het probleem…
Nieuws
16-02-2017
politie.jpg

'Aantal ladingdiefstallen weer toegenomen'

Het aantal ladingdiefstallen in 2016 is ten opzichte van 2015 weer toegenomen. In 2016 zijn er 226 gevallen…
Nieuws
11-07-2019
zeilensnijder.jpg

TLN waarschuwt voor ladingdiefstal langs A67 en A73

Ladingdieven sloegen de afgelopen weken vaak toe op onbeveiligde parkeerplaatsen op de A67 en A73 tussen…