Jaks Trucking pendelt tussen Lübeck en Nederland met LNG truck

Geplaatst door

Onlangs heeft Jaks Trucking een iveco Stralis die op LNG rijdt in gebruik genomen. De nieuwee Iveco gaat ingezet worden op pendeldiensten tussen Nederland en Lübeck, in Noord Duitsland.

"Het is een uitdaging geweest om zo’n dikke, vette wagen te mogen bouwen samen met de monteurs van Iveco. Je bent dan enorm trots als je het eindresultaat nu ziet, aldus een enthousiaste Bert Mingels als Salesmanager van Iveco NLS.” Jaks Trucking heeft als eerste in Nederland er voor gekozen om sideskirts op maat te maken voor een LNG-truck.

Milieubewust

“Wij zijn een bedrijf die veiligheid en milieu heel hoog in het vaandel hebben staan, vandaar dat we nu de stap hebben gezet naar LNG. Dit biedt veel voordelen. LNG is namelijk goedkoper dan diesel, er is sprake van flink Maut voordeel en we zijn tegelijkertijd ook milieubewust bezig. Het zijn drie vliegen in een klap”, zo licht Manita Spijkers van Jaks Trucking toe. Bert Mingels vult hierop aan: “Het kost geen geld om duurzaam bezig te zijn. Deze LNG-truck heeft 10 tot 15 procent minder uitstoot dan een diesel variant. Bio-LNG heeft de toekomst en zal voor veel bedrijven steeds belangrijker worden.”

Maut  

LNG en CNG-vrachtwagens zijn vanaf 1 januari 2019 vrijgesteld van Maut. Deze vrijstelling van de Duitse tolheffing geldt minimaal twee jaar en er is wellicht een verlenging op komst. Voor Jaks Trucking betekent dit dat zij een leuk bedrag per week kunnen besparen, doordat zij nu hebben gekozen voor een LNG-Truck.

Lübeck-Travemünde

Manita Spijkers vertelt over de werkwijze van Jaks Trucking: “Onze specialiteit is geconditioneerde transport en daardoor worden er voornamelijk koeltrailers uit de havens van Lübeck-Travemünde, Duitsland aangekoppeld, en rijden we hiermee naar Nederland en visa versa. De trailer is binnen 24 uur weer terug in Travemünde. Dat is de service die wij kunnen bieden.” Vanuit Travemünde gaat de trailer onbegeleid de boot op naar Finland en daar pikt een Fins transportbedrijf de trailer weer op, want de klanten zitten voornamelijk in Finland. Van bloemen, planten, groente, fruit, diepvriesproducten, papier, suikervervangers tot hottubs, alles van en naar Finland vervoert Jaks Trucking.