Nieuws
09-01-2018 | Door Alex Miedema

Villagra won de etappe, maar de morele winnaar was Mammoet-debutant Janus van Kasteren. Deze hielp de omgevallen Ton van Genugten weer op zijn pootjes en was desondanks gewoon de snelste Nederlander van de etappe! De tijd die hij kwijt was om Van Genugten te helpen kreeg Janus weer terug.  ,,We konden het niet laten en hebben de truck van Ton van Genugten overeind getrokken. De Iveco lag op zijn kant en we hebben hem rechtgezet. Team De Rooy staat nu mooi bij ons in het krijt,’’ vertelt een lachende Van Kasteren.

Martin van den Brink maakte een klein foutje, maarkon de schade beperkt houden: ,,Het was vandaag weer een slagveld. We zagen onder andere Van Genugten, Loprais, Kolomy en Sotnikov met grote problemen stil staan. We hebben één keer een foutje gemaakt. we reden aan de verkeerde kant van een duin. We moesten toen terug om het waypoint te halen. Dat heeft wat tijd gekost. Daarnaast kregen we twee keer een lekke band. De tweede lekke band was op 12 kilometer voor de finish. Ja. dat is heel jammer. Maar dat kan nu eenmaal gebeuren op die paden die bezaaid liggen met stenen.’’

Ook Maurik van den Heuvel had problemen met dit waypoint: “We zagen een heleboel mensen knoeien bij de duinen: ze reden zich vast of waren aan het zoeken. Wij dachten dat we beter een kilometer door konden rijden. Daar pakten we inderdaad de pijl op die aangaf dat we in de buurt van het waypoint zaten, maar die ging te ver naar rechts. We zagen wel sporen staan en kwamen toen Martin van den Brink tegen. Achteraf gezien hadden we beter moeten weten, want die waren natuurlijk ook al een half uur aan het zoeken. Je kon daar alleen naar beneden. Dus we moesten wel daar zijn, maar via de andere kant. Dus zijn we terug gereden. Dat geintje heeft alles bij elkaar drie kwartier gekost.”

Voor de teams wat verder naar achteren, zoals bijvoorbeeld, Leeuw, Zuurmond en de brandweermannen, was het een zeer zware dag. Veel teams hadden in de woestijn overnacht tijdens de tweede etappe, al dan niet in en kapotte truck. Er zat vaak minder dan een uur tussen het moment dat ze in het bivak aan kwamenen het moment dat er weer gestart moest worden.