Janus van Casteren wint in Marokko

Geplaatst door

Het team van Mammoet Rallysport heeft in de proloog van de Morocco Desert Challenge een mooi visitekaartje afgegeven. De Renault-equipes openden met een eerste en derde plaats. Janus van Kasteren won de eerste rit. Martin van den Brink eindigde achter Ales Loprais en zijn teamgenoot als derde.

,,Een lekker begin van de rally,’’ zo verklaarde Janus van Kasteren na afloop van de etappe over 77 kilometer. ,,We kregen in deze korte rit mooi de kans om in het ritme te komen. Daarnaast is het belangrijk om de truck aan de tand te kunnen voelen en zodoende de laatste kleine problemen te vinden. We zijn blij met het resultaat en gaan vol vertrouwen beginnen aan de langere etappes,’’ aldus Janus die met Erwin van den Bosch en Frank van Hoof een equipe vormt.

Janus van Kasteren was 58 seconden sneller dan Ales Loprais en bleef zijn kopman Martin van den Brink 1 minuut en 19 seconden voor. Concurrenten als Gert Huzink (3.25), Jos Smink (3.46), Peter Versluis (13.52) en Pascal de Baar (14.45) moesten in de openingsdans direct al belangrijke minuten inleveren ten opzichte van de equipes van Mammoet Rallysport.