Jos Dusseldorp overgenomen door Rhenus

Nieuws
04-07-2018 | Door Tim de Jong

Rhenus Home Delivery, specialist in de levering aan eindklanten, heeft Jos Dusseldorp Transport uit Lichtenvoorde overgenomen. Op 29 juni is het contract definitief gesloten. Het familiebedrijf Jos Dusseldorp met ruim 90 medewerkers en een wagenpark van ca. 70 voertuigen levert meubels, schadegevoelige artikelen en zware of omvangrijke goederen bij retailers en eindklanten af en biedt daarnaast extra services aan.

Rhenus Home Delivery en Jos Dusseldorp werken al vijf jaar samen als netwerkpartners in de B2B- en B2C-business. De kernmarkt van Jos Dusseldorp bevindt zich in Nederland. Daarnaast levert het bedrijf aan klanten in België en Luxemburg. Vanuit het centrale magazijn in Lichtenvoorde worden dagelijks gemiddeld 1.200 zendingen gedistribueerd. Naast het uitleveren horen ook montage, verhuizingen, opslag en verwijdering van oude meubels tot de dienstverlening.

„Met de overname willen we Rhenus Home Delivery in West-Europa sterker positioneren, om aan de wensen van onze internationale klanten te kunnen voldoen. Nederland is voor ons een belangrijke markt tussen Groot-Brittannië en Duitsland in, landen waar we al actief zijn”, zegt Rhenus.

Eddy Dusseldorp, mede-eigenaar en directeur van Jos Dusseldorp Transport, vult aan: „We vinden het zeer belangrijk om ons bedrijf toekomstbestendig te houden. Rhenus heeft de ervaring, de kracht en het netwerk om op lange termijn concurrerend te zijn. Voor Jos Dusseldorp is de overname een belangrijke ontwikkelingsstap, waarvan zowel onze klanten als medewerkers profiteren." Jos Dusseldorp Transport werd in 1954 opgericht. De hoofdvestiging van het Nederlandse bedrijf bevindt zich op slechts 20 km van de Duitse grens.

In Lichtenvoorde zijn het distributiecentrum en vier opslagruimten met een totale oppervlakte van 17.600 vierkante meter gevestigd. Het huidige management blijft na de overname actief, de naam Jos Dusseldorp Transport blijft behouden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
24-11-2016
tab-noorwegen.jpg

Van Duijn neemt Tanke Transport over

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van…
Nieuws
18-01-2017
Vanderlee3.jpg

Van der Lee overgenomen door Vervaeke

Transportbedrijf Vervaeke, naar eigen zeggen Belgische marktleider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector,…