Jubileum én opening voor Hartman Expeditie

Geplaatst door

In Nieuw Amsterdam is gisteren het nieuwe distributiecentrum van Hartman Expeditie geopend. Pal aan de A37 is er op een drie hectare groot terrein een groot geconditioneerd warehouse gebouwd van waaruit Hartman de voortdurende groei voort kan zetten.

Het bedrijf werd 12,5 jaar geleden opgericht door Ronald Hartman. Voor die tijd reed hij zelf, ondermeer voor Klaas Greving die gisteren ook aanwezig was. Daarmee was hij niet de enige want het was één groot netwerkfeest daar in Nieuw Amsterdam. Wij zagen van zo’n beetje alle truckmerken de kopstukken rondlopen. Zoals gezegd werd gisteravond het 12,5 jarige jubileum gevierd en werd de nieuwe vestiging geopend maar er was nog een heugelijk feit. Sibo Prakken werd namelijk aangesteld als nieuwe directeur waarmee het management team versterkt werd.

Binnen een jaar tijd realiseerde BGN (Bouwgroep Noord) uit Drachten het nieuwe pand. Met 25 docks biedt dit alle ruimte die het bedrijf nodig heeft. Hartman Expeditie vervoert met name deelzendingen met verse groenten en fruit vanuit Nederland naar Denemarken. Dagelijks vertrekken er 35 trucks naar die bestemming vanuit Nieuw Amsterdam. 

Hartman Expeditie heeft nu 135 mensen in dienst en groeit gestaag verder. Dat betekent dat er vrijwel voortdurend vacatures zijn voor chauffeurs. Het bedrijf was in 2016 goed voor een omzet van 22 miljoen euro en de groei zit er stevig in. De vloot van Hartman omvat momenteel 40 trekkers en 80 opleggers. Nieuw in de vloot is de Scania S500 Highline die tijdens de opening binnen stond, naast een fraaie klassieke DAF trekker. De Scania is de eerste van een serie van deze nieuwe generatie.