Jubileumquiz van collega Alex Miedema

Nieuws
14-05-2021 | Door Tim de Jong

Een kleine tien jaar geleden startte Alex Miedema zijn website. Daarna bleek hij een steun in de rug toen wij in 2013 BIGtruck opstartten. Alex heeft intussen zijn 10.000e bericht gepubliceerd. Reden voor een feestje, in de vorm van een jubileumquiz.

De website werd in de nacht van 20 op 21 december 2011 opgericht. In het begin was het vooral een mix over muziek en religie, het succes kwam echter toen de artikelen meer en meer over voertuigen gingen. Niet alleen vrachtwagens, maar ook andere voertuigen passeren op de pagina, vrijwel altijd bijzonder. Hoe zeldzamer het is, hoe leuker Miedema het vind.

Alex maakt de blog niet alleen, er is een groot team aan vrijwilligers, 'gastbloggers' die hem bij staat. Zo stelt Martijn Manrho iedere donderdag om 10 over 10 de truckfan top 10 om 10 over 10 samen, uit een bepaald thema wat op zustersite truckfan te vinden is. Martha de Boer schrijft op haar beurt iedere zondag onder de noemer 'Beste Babette' over haar belevenissen als kipperchauffeur bij Spaansen. Daarnaast zijn er nog diverse bekende en onbekendere namen die op onregelmatige basis leuke artikelen aanleveren. Voorbeelden van andere vaste rubrieken zijn 'de levens van', over de historie van een bepaalde truck, en 'tellen met', waarbij wagenparknummers op een rij worden gezet.

Quiz

Die 10.000e post is direct een hele bijzondere: het is een grote quiz, " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier te vinden. De honderd vragen zijn zeker niet allemaal even gemakkelijk, maar met bijna 250 prijzen, door een groot aantal sponsoren beschikbaar gesteld, is de verwachting dat er voor de meeste deelnemers wel een prijs zal zijn. De hoofdprijs? Eerste keus uit " target="_blank" rel="noopener noreferrer">de lijst met prijzen. Op deze manier zijn er meerdere mensen die hun eigen favoriete prijs winnen, aldus Alex. Inzenden kan tot en met 30 mei 2021 om 23:59.

Alex denkt nog niet aan stoppen. "De site houd ik in de eerste plaats voor mijn eigen plezier bij, dus ik hoop dat ik er nog lang mee door kan gaan! Dat andere mensen er ook plezier van hebben en dat de site inmiddels een deel van de kosten kan dekken is alleen maar mooi meegenomen."

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-02-2018
boat_6.jpg

Boten op wielen in Leeuwarden

De afgelopen dagen werd in Leeuwarden de tentoonstelling 'Boot Holland 2018' gehouden. Onze eigen Alex Miedema is nooit zo…