Kamaz-etappe met de Franse slag

Geplaatst door

Kamaz had het hele podium in de tiende etappe: Nikolaev won, Sotnikov twee en Mardeev drie. Het echte verhaal speelde zich echter niet aan de finish, maar aan de start af. 

Hans Stacey was in de achtste etappe als een van de laatste truck binnen gekomen. Omdat hij bij de start van die etappe nog op de zesde plaats stond, mocht hij een joker inzetten. Daardoor hoef je niet helemaal achteraan te starten, maar mag je direct na de top 10 los gaan. Stacey had deze etappe vorig jaar gewonnen en was er op gebrand dit weer te doen. De joker was goedgekeurd door de organisatie, maar dat wisten de mensen aan de start niet... Mardeev mocht zijn joker wel inzetten, en ging als elfde op pad, maar toen Stacey als twaalfde wilde starten, kreeg hij zijn startkaart niet terug, alleen een mededeling dat hij 'gewoon' als 99e moest starten. Stacey staat toch al bekend om zijn opvliegende aard, maar nu was het natuurlijk helemaal mis, en terecht. Of zijn beslissing om de etappe dan helemaal niet van start te gaan ook terecht was, dat mag een ieder voor zichzelf bepalen, maar het had wel effect. Marcel van Vliet teamleider van EVM, is direct met de organisatie in gesprek gegaan, die zowaar haar eigen falen in zag. Stacey heeft dezelfde tijd als Macik, de nummer 8, gekregen en mag vandaag weer van start gaan. Een heel bijzonder verhaal, waar het laatste nog niet over gezegd is.

En De Rooy? Die zag zijn kans op een overwinning steeds kleiner worden. Hij kon een waypoint niet vinden, en reed twee keer lek tijdens die zoektocht. Na het banden wisselen kwam hij in het stof van (veel) langzamere rijders terecht, die hij allemaal weer voorbij moest. Bij één van die inhaalacties ging het dusdanig ruig dat De Rooy een rib kneusde. Verrekkend van de pijn heeft hij toch de neutralisatie gehaald, waar de teamarts al klaar stond met een flinke spuit. In het tweede deel van de etappe kon hij niet veel tijd meer goed maken, hij werd zevende op 23 minuten en 43 seconden En erger: in het algemeen klassement is de achterstand nu 24 minuten en 17 seconden. Er moet heel wat gebeuren in de etappe van vandaag, de laatste 'echte' etappe deze Dakar, om dit nog goed te maken.

Martin van den Brink mocht als eerste starten maar had het zwaar, heel zwaar. Hij was tevreden met zijn tiende plaats. Pascal de Baar werd elfde, maar kopte nog wel even de Mini van Hirvonen aan de kant. ,,Een foutje van de navigator van Hirvonen. Gelukkig had het geen gevolgen voor Pascal. We zijn erg tevreden dat de vijfde plaats nog altijd haalbaar is. De voorsprong op Peter Versluis is zelfs nog iets gegroeid. We mogen niet mopperen. Hopelijk zijn wij en de trucks morgen weer fris en fruitig. Dan gaan we weer een poging wagen,´´ aldus Martin van den Brink. Helaas voor Hirvonen is zijn Mini niet zo stevig als een Renault, deze verloor veel tijd met de reparaties aan onder andere zijn radiator.

Van de beide Scania torpedo's kwam weinig nieuws. We weten alleen dat de truck van Van den Heuvel op 120 kilometer na de start met een kapotte motor staat, zijn servicecrew is daar inmiddels hopelijk aanbeland, maar of hij de start haalt? Ook Versteijnen had problemen en heeft nog geen finishtijd neergezet voor de tiende etappe. Hij is nog wel op het tweede checkpoint gesignaleerd, met bijna 9 uur achterstand.

Wie zeker weten uit is gevallen, is Gerrit van Werven. Hij is letterlijk dagen onderweg geweest naar de start van de tiende etappe, door het team is gevochten als leeuwen om hem aan de start te krijen, en gisteravond om half acht lokale tijd mocht hij dan eindelijk starten, terwijl de eerste deelnemers van deze lange zware etappe al aan de finish waren en ook de bezemwagens al lang en breed vertrokken waren. Na een tijdje is hij door de organisatie helaas van de special gehaald, het zou te gevaarlijk zijn.

Kornelis Offringa was erg ziek, hij is wel gestart, maar na de start direct omgekeerd en over de weg naar het volgende bivak gegaan, iets wat een servcieteam één keer per Dakar mag doen. Hopelijk is hij vandaag wel in staat de etappe te rijden.