Kamaz overweegt inzet gevangenen aan productielijn

Nieuws
22-12-2021 | Door Tim de Jong

Het tekort aan onderdelen, materialen en personeel raakt ook bedrijven buiten Europa. Volgens persbureau Reuters overweegt de Russische truckfabrikant Kamaz om gevangen aan de productielijn te zetten, om het personeelstekort te bestrijden.

Vast staat dit voornemen nog niet aldus het bericht, maar de topman van het bedrijf zou dit wel geopperd hebben tegen andere journalisten. Kamaz komt 4.000 man tekort op dit moment. Om hier wat aan te doen, zette het migranten uit Oezbekistan al aan het werk in de fabriek in Naberezhnye Chelney. De truckbouwer heeft veel meer handjes nodig in de productie. Bovendien heeft Kamaz net een nieuwe truckgeneratie geïntroduceerd op basis van de Actros/Arocs-cabine, waarvan je hier de bouwvariant ziet.

Matige kwaliteit

Successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, maar in de tijd van de Sovjet-Unie en het IJzeren Gordijn, deed het toen nog zelfstandige Skoda hetzelfde. Het gevolg was dat er auto’s werden gebouwd van op zijn zachtst gezegd matige kwaliteit. Daar kwam flink verandering in na de overname door Volkswagen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-01-2018
DAF-newLR.jpg

DAF verhoogt productie, zoekt personeel

DAF Trucks verhoogt de productie opnieuw. De truckfabrikant wil dagelijks tien trucks extra gaan bouwen, wat leidt…
Nieuws
15-08-2018
All_you_need.png

Origineel initiatief van Tielbeke

Het toenemende chauffeurstekort dwingt transportbedrijven om inventief te werk te gaan om onder de aandacht van jongeren…
Nieuws
12-03-2018
Traffic-Scania_LR.jpg

Transporteurs bezorgd over personeelstekort

Het aantrekken van de Nederlandse economie heeft zich vertaald naar meer omzet en winst voor transportsector,…