Nieuws
24-01-2018 | Door Tim de Jong

Na een debat vorige week met de nieuwe minister, is er toch een motie aangenomen door de Kamer die was ingediend door Jasper van Dijk, en die stelt dat er wel degelijk gehandhaafd moet worden op het verbod op de 45 uurs weekendrust.

Dat blijkt uit verslagen van de Kamer die Chauffeurstoekomst heeft opgezocht. Het is een kleine overwinning, want de motie's die naar aanleiding van het debat zijn ingediend en die hout snijden, zijn alle verworpen. Dus boetes gaan niet fors omhoog, aparte werkvergunningen komen er niet en de capaciteit van de Inspectie wordt niet uitgebreid.  Wel wordt er met ons omringende landen contact gehouden over de overlast van parkerende truckers, maar ook dit is natuurlijk niet wereldschokkend.

Met Sociale Zaken & Werkgelegenheid moet nog worden overlegd om te bekijken of er structureel meer tegen brievenbusfirma's gedaan kan worden. Deze motie is dus 'aangehouden'. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-02-2018
Weekendrust_nunspeet_LR.jpg

Inspectie controleert in het weekend: 47 boetes uitgedeeld

De Inspectie heeft afgelopen weekend controles  uitgevoerd onder chauffeurs die op een parking…
Nieuws
08-02-2018
daf1-598x449.jpg

Op de zaak logeren bij Reining

Chauffeurs van Reining die het weekend op de zaak in Kolham moeten blijven staan, kunnen op het bedrijfsterrein blijven…
Nieuws
12-02-2018
Reining-MAN-verjongt-wagenparkLR.jpg

Bonden en SP stellen vragen over initiatief Reining

"Een bouwvakker slaapt toch ook niet op de bouwplaats", is de reactie van vakbond FNV op het initiatief…