Koeltrans groeit door!

Geplaatst door

Bij Koeltrans in Angeren hebben ze zo aan het einde van het jaar alles op een rijtje, en dat is dan niet alleen letterlijk! Het bedrijf groeide als kool de afgelopen jaren tot in totaal 75 combinaties op dit moment, en de groei zet nog wel even door!

Die 75 combinaties zijn ondergebracht in drie BV’s, namelijk Koeltrans Angeren BV, Koeltrans Europe SRL en Koeltrans GmbH. Naast de 75 eigen trucks die dagelijks onderweg zijn rijden er ook nog een stuk of 30 charters voor het bedrijf. Op de foto staan overigens ‘maar’ 25 auto’s. De rest was nog onderweg toen de foto’s gemaakt werden met de kerstdagen.

Directeur Günther Maters begon in 2010 met 4 auto’s en dat wil dus zeggen dat het bedrijf in acht jaar enorm gegroeid is. En het bedrijf is nog lang niet uitgegroeid volgens directeur Günther Maters: ,,Volgend jaar komen er 20 auto’s bij, verdeeld over de 3 bedrijven. Daarnaast komen er 10 nieuwe trucks ter vervanging van bestaande voertuigen. We hebben op dit moment bestellingen uitstaan voor 15 nieuwe Scania’s en evenveel Mercedes-Benz trucks’’.

LZV’s

Van de nieuwe Scania’s zijn worden er vijf uitgerust met LNG motoren. Twee Scania’s worden uitgerust als LZV trekker. Daar komen dan opleggers met wipkar achter. Koeltrans zet op dit moment twee LZV combinaties in die ook in Duitsland rijden. Komend jaar komen daar twee bij, en dat is een logische keuze. De wipkarren die nu in de hoek staan omdat er dolly’s met opleggers achter de bakwagens gekoppeld zijn worden dan achter andere opleggers gekoppeld. Daarmee maakt Koeltrans optimaal gebruik van het modulaire LZV systeem. ,,Nieuw is verder dat we volgend jaar gaan experimenteren met de brede trekasbanden van Michelin, de X-One. Dit gaan we zowel bij de Mercedes als de Scania trekkers testen om het verbruik nog verder naar beneden te krijgen’’ aldus Maters.   

Drie merken

Het totale wagenpark van de drie BV’s van Günther Maters omvat nu trucks van de merken Volvo, Scania en Mercedes-Benz. Het werk waarin de trucks actief zijn is het transport van geconditioneerde goederen zoals groenten en fruit, bloemen en planten, diepvries en e-commerce producten door heel Europa.