Koninklijk dagje voor DAF Trucks en Hamer

Geplaatst door

Het was vandaag een druk dagje voor onze Koning en Koningin. Terwijl Willem Alexander werd ontvangen bij DAF Trucks in Eindhoven was koningin Maxima toevallig op bezoek bij een grote klant van DAF, Hamer in Apeldoorn!

Het werkbezoek van de Koning aan DAF maakte deel uit van een werkbezoek aan de regio Eindhoven. Eerst werd Nedschroef bezocht en daarna DAF Trucks waar hij uitleg kreeg over de impact van de crisis en de heropstart van het productieproces. In de truckfabriek volgde een gesprek met DAF-medewerkers over aanpassingen in de productie en wat die voor hen in hun dagelijkse werkzaamheden betekenen.

Aan het einde van het werkbezoek aan Eindhoven nam de Koning deel aan een rondetafelgesprek – met de top van de Nederlandse automotive industrie – over de gevolgen van de coronacrisis voor de sector in brede zin. De deelnemers spraken over productielocaties die veelal abrupt moesten sluiten maar inmiddels weer op aangepaste wijze zijn opgestart.

“Het was een grote eer om Koning Willem-Alexander te mogen ontvangen. Zijn belangstelling is zeer op prijs gesteld”, aldus Harry Wolters, president directeur van DAF. “Het is vooral een prachtige erkenning voor onze medewerkers, die de afgelopen maanden hebben meegedacht en meegeholpen om een werkomgeving te creëren waarin we onze fantastische trucks op een veilige en gezonde manier kunnen produceren, geheel volgens de huidige richtlijnen. En daar zijn we trots op!”

Intussen was zijn vrouw, Koningin Maxima op bezoek in Apeldoorn. Zij is lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en in die rol liet ze zich informeren over de problemen waar de technische sector mee te kampen heeft. Met name de aanwas van goed geschoold technisch personeel is een probleem. Installatiebedrijf Hamer in Apeldoorn was gastheer en daar kreeg onze mooie en goedlachse Koningin ook een rondleiding door het bedrijf. Ze sprak onder meer met medewerkers van Hamer en ze toonde haar brede belangstelling voor het bedrijf. Het personeel was van te voren niet ingelicht en het was voor velen een mooie verrassing om de Koningin ineens op te zien duiken op de werkplek in haar zomerse oranje jurkje. 

Hamer Installatietechniek is met 450 medewerkers een grote werkgever in de regio Apeldoorn en directeur Fons Jans is zichtbaar trots op het hoge bezoek.