Kuehne & Nagel stoot transport mogelijk af

Nieuws
18-12-2018 | Door Tim de Jong

Logistiek dienstverlener Kuehne & Nagel wil af van zijn transportactiviteiten. Dat meldt het Brabants Dagblad. Door de gang van zaken komen honderd chauffeurs op straat te staan. Het gaat om het transport vanuit de vestigingen Tiel, Utrecht  en Veghel.

Het logistieke bedrijf vernieuwde twee jaar gelen nog afspraken met Iveco en Kuehne & Nagel gold als voorloper door de inzet van LNG trucks. Nu wil het bedrijf het nationale vervoer inhuren. Het is niet bekend of van de in te huren bedrijven geëist wordt dat ze met een LNG truck rijden. Komend voorjaar wordt een definitieve beslissing verwacht, maar de chauffeurs kregen al een en ander te horen. Daarop heeft een groot aantal chauffeurs zich volgens het Brabants Dagblad ziek gemeld. Sommige chauffeurs zouden al twintig tot dertig jaar in dienst zijn van het bedrijf. Opvallend is dat navraag bij betrokken managers leert dat er afhoudend wordt gereageerd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-06-2020
Volvo_Gent_1LR.jpg

Volvo ontslaat 4100 man personeel

Volvo Trucks zegt dat het als gevolg van de coronacrisis 4100 man moet ontslaan. Het gaat daarbij vooral om kantoorfuncties.…
Nieuws
26-03-2020
Waberers-1024x705.jpg

Waberer’s ontslaat personeel en topman

De Hongaarse vervoerder Waberer’s, die de laatste tijd flink geplaagd wordt door dalende omzet- en winstcijfers,…
Nieuws
19-06-2020
Bourg-en-Bresse-plant-1.png

Renault Trucks ontslaat 463 man in kantoorfuncties

Naast Volvo, snijdt ook concerngenot Renault Trucks in het personeelsbestand. Ook de Fransen verwachten…