Langere Volvo cabine op komst? UPDATE

Nieuws
25-03-2019 | Door Iep van der Meer

Volvo leverde van de vorige generatie van de FH een langere variant. Aanvankelijk was die uitsluitend voor de Australische markt maar later werd die uitvoering ook in Europa leverbaar. De geschiedenis lijkt zich nu te herhalen met maar liefst twee concepts. De eerste echte foto!

De truck die je op de foto ziet is een Australische concept cabine en die is twintig centimeter langer dan de standaard FH. Je ziet duidelijk aan de ruimte achter het onderste opbergvakje dat de cabine verlengd is. Waarschijnlijk is dit een door Volvo ondersteunde Australische lokale ombouw. Tegelijkertijd vonden we bij Volvo Trucks op de Engelse website ook wat interessante zaken. Op de tekening zie je drie cabine's, namelijk de Globetrotter, de Globetrotter XL en de XXL. Die langere versie is echter binnen de zijfenders verlengd waardoor het minder opvalt. De afmetingen van deze cabine zijn zelfs vijf centimeter langer dan de Australische variant en dat leidt tot een bed met een breedte van 105 cm. 

Voor de goede orde, deze langere versies hebben niks te maken met de wetgeving die er aankomt over langere cabines. Dit zijn cabines die je alleen kunt gebruiken als je met relatief korte opleggers rijdt, bijvoorbeeld containers, of met tank- of kipperopleggers. We zijn benieuwd of deze versie ook echt leverbaar is, en daar lijkt het wel op aangezien hij op de ">officiele website van Volvo in Engeland getoond wordt. We houden je op de hoogte!

UPDATE! Op Iepieleaks vind je nu de eerste echte en officiele foto van de nieuwe FH Globetrotter XXL. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier!

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-10-2019
IEP_8170-1400.jpg

Onderweg met de Volvo Globetrotter XXL

In BIGtruck nummer elf lees je onder meer alles over de reis die we onlangs maakten met een Volvo FH Globetrotter…
Nieuws
08-10-2021
670_2021_Kees_int_Veen_Rotterdam-018.jpg

FH16 Globetrotter XXL voor Kees in 't Veen

Chauffeur John Overdam heeft van zijn werkgever Kees in 't Veen een nieuwe Volvo FH16 Globetrotter XXL gekregen.…
Nieuws
13-06-2019
Volvo_XXL1.jpg

Nieuwe beelden van Volvo FH XXL cabine

Collega Iep is in Göteborg om kennis te maken met de Volvo I-Save, de Volvo FH met een aandrijflijn met turbocompound.…