Langste etappe Dakar eist zijn tol

Nieuws
05-01-2022 | Door Iep van der Meer

De vierde, en langste etappe van de Dakar 2022 eiste zijn tol vandaag. Sommige deelnemers hadden het geluk dat ze op vier wielen terecht kwamen na een sprong, anderen niet. Zo heeft onder meer Pascal de Baar een probleem opgelopen waardoor hij nog stil staat.

De route kenmerkte zich door lange snelle stukken met daarin verraderlijke hobbels. De einduitslag van vandaag toont de verder opgestoomde Nederlandse truckteams, want na de Kamaz rijders Nikolaev, Shibalov en Sotnikov werd Janus van Kasteren van Team de Rooy vierde met zijn Iveco, met vlak daar achter Gert Huzink van Riwald Rally Team met zijn  Renault C460 Hybride rallytruck. Een prachtige prestatie waarmee Huzink de power van de hybride truck ten toon spreidt. Achter Huzink eindigde Loprais met zijn Tatra, vlak voor Maurik van den Heuvel, Vick Versteijnen en Martin van den Brink. Richard de Groot van het Firemen Dakar team haalde de top tien net niet. Daarmee bestaat nu de helft van de top 10 vandaag uit Nederlandse rijders. Dat belooft nog wat!

Problemen

Het parcours van vandaag was verraderlijk en dat eiste zijn tol. We kunnen wel spreken van 'bijltjesdag' want bij de trucks viel Ignacio Casale uit met veel schade, liep Martin Macik tegen twee uur tijdverlies aan en stond Martin Soltis een tijd stil op de proef met problemen. Ook het machtige Kamaz team ontkwam niet aan het lot. De truck van Karginov liep namelijk problemen op met de versnellingsbak waardoor hij een achterstand van anderhalf uur op liep. Bij de Nederlandse truckteams behoort Riwald Dakar Team rijder Pascal de Baar tot de pechvogels. Hij staat al geruime tijd stil op de proef en wacht op technische ondersteuning vanuit het bivak. Ook Mitchel van den Brink van Team De Rooy verloor veel tijd vandaag.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-01-2022
Dakarspeed_Crash__1.jpg

Zware crash voor Dakarspeed, Van den Brink derde

Tijdens de zesde etappe liep de best gekwalificeerde Nederlander, Janus van Kasteren achterstand op maar…
Nieuws
04-01-2022
Janus_van_Kasteren.jpg

Nederlanders rukken op in Dakar

Tijdens de derde etappe van de Dakar 2022 lijken er barsten te ontstaan in de Russische overmacht van het Kamaz team. Tot…
Nieuws
08-10-2017
BTMammoet.jpg

Martin uit de strijd in Olibya Rally

Mammoet Rallysport heeft door technische problemen de strijd in de Olibiya Rally moeten opgeven. Martin van den Brink,…