Maak je trekker multifunctioneel!

Nieuws
20-03-2017 | Door Iep van der Meer

Een LZV bestaande uit een trekker- oplegger met een wipkar heeft één nadeel. Je kunt nooit met die losse aanhangwagen uit de voeten. Middelbos BV heeft daar een oplossing voor!

Tijdens Transport Compleet toont Middelbos BV de nieuwe onderbouwbok WUB18/1B-AS van leverancier WAP. Deze onderbouwbok is speciaal ontwikkeld voor de inbouw in een trekkerchassis. Hiermee kan de klant naast de opleggerkoppeling die standaard op een trekker zit, ook een schamel- en middenasaanhangwagen trekken. 

Specialist Harrie Meinders van Middelbos legt uit: ‘‘De BAS-bok zoals wij hem noemen, is uniek in zijn soort. Voor zover ik weet zijn wij de enige in Nederland die een soortgelijke bok kunnen leveren. Deze bok heeft aansluitingen voor twee vangmuilkoppelingen en wordt vaak gebruikt voor het rijden met aanhangwagens bij bijvoorbeeld LZV-combinaties. Denk hierbij aan een trekker met oplegger, met een extra middenas aanhangwagen. Om met de middenas aanhangwagen te kunnen rijden zonder oplegger, ontbreekt vaak een koppeling op de trekker. Ook wordt de trekker met dubbele koppeling veel gebruikt bij transportbedrijven, om gemakkelijker te kunnen rangeren op het eigen terrein.’’


De onderbouwbok is op aanvraag leverbaar bij Middelbos BV Import & Groothandel in Assen en is dus te zien in Hardenberg volgende week. 

Transport Compleet in Hardenberg opent morgen, 21 maart de deuren en is ook 22 en 23 maart geopend.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-02-2018
IMG_5282.jpg

Nederlands LZV certificaat ook voor Duitsland?

De LZV of ‘Langfahrzeug’ is bezig met een internationale opmars. Hoewel er nog een aantal zaken onduidelijk…
Nieuws
10-12-2018
Extra_long.jpg

Internationaal bord voor LZV

Wie met een LZV rijdt moet in ons land een verplicht bord voeren met de tekst 'Let Op! Extra Lang'. Nu steeds meer landen…
Nieuws
18-03-2016
Duolang21400.jpg

Hoe langer..

De Zweden blijven voorop lopen met langere voertuigen, lees hier hoe dat zo kwam.