Mammoet glibbert in Silk Way Rally naar 5e plaats

Nieuws
07-07-2019 | Door Iep van der Meer

BAIKALSK - Mammoet Rallysport heeft de Silk Way Rally als vijfde geopend. Modder en blubber kenmerkten de eerste klassementsproef. Martin van den Brink nam geen risico en stuurde de Renault op geringe achterstand van winnaar Viazovich over de streep.

,,Het was vooral erg glad. Veel blubber en modder maakten het lastig. Vooral in de bossen was het soms spekglad. Ik ben tevreden met de vijfde klassering. In deze korte openingsetappe kun je veel meer verliezen dan winnen. We kunnen morgen als vijfde aan de etappe beginnen. In het spoor van de toppers voor ons hopen we daar van te profiteren,’’ aldus Martin van den Brink.

De ervaren rallyrijder kreeg wat betreft de gekozen tactiek het gelijk aan zijn zijde. De mannen van Mammoet Rallysport reden gecontroleerd naar de finish en gaven slechts 3 minuten en 43 seconden toe op een ontketende Viazovich. De twaalfde plaats en de 8.31 minuten achterstand die favoriet Airat Mardeev opliep na een foutje op het gladde parcours was het beste bewijs.  

Zaterdag werd de Silk Way Rally officieel geopend in Irkutsk. De rallyformatie uit Harskamp, meervoudig etappewinnaar in de zware rally door Rusland en China,  werd enthousiast ontvangen door de duizenden Russische rallyfans. In de nacht van zaterdag op zondag viel er veel water in de omgeving van Baikalsk. ,,Je weet dat het dan spekglad kan worden. We hebben daar goed op gereageerd,’’ aldus een tevreden Martin. 

De Harskamper en zijn co-piloten Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink beginnen maandag in het spoor van respectievelijk Siarhey Viazovich (Maz), Anton Shibalov (Kamaz), Aliaksei Vishneuski (Maz) en Andrey Karginov (Kamaz) aan de tweede etappe in de Silk Way Rally. ,,Voor ons is dat een prima uitgangspositie,’’ zei Martin over de rit van maandag.

De special van de tweede etappe gaat over 212 kilometer en brengt de rijders van Baikalsk naar Ulan-Ude. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-07-2018
MartinMitcheltruck.jpg

Martin van den Brink met zoon naar SilkWay rally

Mammoet Rallysport is vol goede moed en met een gezonde sportieve ambitie op weg naar Rusland. ,,We gaan…
Nieuws
21-07-2016
Sherpa2.jpg

Van den Brink verliest tijd door bandenpech

Martin van den Brink is zijn leidende postitie in de Silk Way Rally kwijtgeraakt door bandenpech. In de 12e…
Nieuws
09-07-2019
MAN_10-1400_2.jpg

Martin's Sherpa heet gewoon weer Sherpa!

Martin van de Brink lift momenteel op een vijfde plaats in de Silk Way rally met zijn Renault Sherpa. Jazeker,…