Mammoet Rallysport en Mammoet Toys naar Dakar!

Geplaatst door

Mammoet Rallysport is klaar voor Dakar. Het team vertrekt vandaag met twee trucks richting de boot die ze naar de grote zandbak in Saoudi Arabië brengt. Martin van den Brink rijdt dit jaar met een beduidend lichter type Renault rallytruck terwijl zijn zoon Mitchel voor de snelle assistentie zorgt in een Volvo FMX. 

De rallytrucks van Mammoet Rallysport staan er puntgaaf bij en dat is niet zo vreemd. De Volvo FMX waarmee Mitchel gaat rijden werd volledig nieuw opgebouwd op basis van bestaande componenten, terwijl de Renault 4x4 rallytruck van Martin compleet nieuw is. Het is een zelfde model als waar het Riwald team mee rijdt, maar dan zonder het hybride systeem. Martin zal met weemoed terug denken aan de stoere Sherpa met zijn dikke neus maar met de nieuwe, veel lichtere Renault denkt hij wel veel sneller te zijn. De truck is compacter, heeft een lager zwaartepunt en is op alle fronten een verbeterde versie van zijn voorganger. Martin rijdt met monteur Daniël Kozlovsky en navigator Wouter van der Graaff in de nieuwe Renault rallytruck.

Jongste deelnemer!

Martin van den Brink behoort al jaren tot de vaste deelnemers aan de rally. Sinds 2019 rijdt ook zijn zoon Mitchel mee in het team. Toen hij begon was Mitchel met zijn 16 jaar de jongste deelnemer in een Dakar voertuig, en nu op zijn 18e is hij de jongste deelnemer achter het stuur. ,,Ik ben enorm blij met deze kans en mijn doel is om te finishen en heel veel te leren dit jaar'' aldus de jonge Harskamper. Mitchel rijdt met monteurs Richard Mouw en Wilfred Schuurman als snel assistentieteam achter de Renault van Martin aan. 

De Volvo FMX wordt gesponsord door Mammoet Toys en dat is nieuw in het team. Mammoet Toys werkt hiermee aan een verdere bekendheid van het speelgoedmerk, en waar kan dat beter dan op het grootste speelgoed voor mannen dat er bestaat, namelijk een rallytruck. Die Volvo FMX schreeuwt dan ook om de tekst ''The difference between men and boys is the size of their toys!''

Video's