Mammoet Rallysport prolongeert titel in Marokko

Geplaatst door

Het team van Mammoet Rallysport heeft voor de tweede keer op rij de Morocco Desert Challenge gewonnen. Martin van den Brink liet in de slotetappe over ruim 200 kilometer zien dat de winst geen toevalstreffer is. Met ruime voorsprong won de rallyrijder voor de vierde keer een etappe.

In het algemeen klassement was er al geen vuiltje aan de lucht. Zondagmorgen toonden Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky dat ze voldoende waren uitgeslapen. De tweede plaats van zaterdag werd op de slotdag omgezet in een eerste plaats. ,,Als winnaar van de rally hebben we ook op in de laatste etappe laten zien wie de snelste is. We zijn dik tevreden met dit resultaat.’’ Ook vorig jaar was Martin van den Brink de snelste in de rally die toen nog onder de naam Oilibya Rally werd verreden.

De formatie van Mammoet Rallysport sleepte de afgelopen week een derde plaats, twee keer een tweede positie en vier dagzeges uit Marokko. ,,We hebben deze rally met bepaalde doelen gereden. We wilden de duurzaamheid van sommige onderdelen testen, we wilden plezier hebben in het rijden van een rally en we wilden de rally winnen. De komende weken weten we waar we aan willen werken om in de Silk Way Rally opnieuw sterk voor de dag te kunnen komen.’’

In de afsluitende rit hadden de mannen 2.16 minuten voorsprong op de Belg Igor Bouwens. Roeland Voerman werd derde. Gert Huzink eindigde vandaag als dertiende, maar zag de tweede plaats in het klassement niet in gevaar komen. Elisabete Jacinto (vandaag vierde) mocht als derde mee naar het podium in Oujda. 

BIGtruck medewerker Alex Miedema maakte ter plekke nog een veelzeggende foto!