MAN test autonome trucks in en om haven van Hamburg

Nieuws
15-10-2018 | Door Tim de Jong

MAN Truck & Bus en Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) gaan de komende jaren gezamenlijk geautomatiseerd en autonoom rijdende vrachtwagens testen. Als testomgeving voor de praktijktests dienen de HHLA Container Terminal Altenwerder (CTA) en een circa 70 kilometer lang stuk snelweg op de Autobahn A7.

Deze ‘Hamburg TruckPilot’ praktijktest is het gevolg van een mobiliteits-samenwerkingsverband tussen Volkswagen AG en de stad Hamburg, waar het Weltkongress für Intelligente Verkehrs- und Transportsysteme (ITS) 2021 plaatsvindt. Met de ‘Hamburg TruckPilot’ die de komende tweeënhalf jaar wordt uitgevoerd, starten MAN Truck & Bus en HHLA een onderzoeks- en testproject voor de ontwikkeling van automatiseringsoplossingen in het wegverkeer. Het doel van de samenwerking: analyseren, valideren en testen van de praktijkvereisten voor de inzet en integratie van autonoom rijdende vrachtwagens in het volledig geautomatiseerde Container Handling Prozess. Tegelijkertijd worden er standaards qua methodiek en uitvoer vastgelegd.

Het project omvat in eerste instantie twee prototype-trekkers met opleggers die van alle benodigde elektronische automatiseringssystemen zijn voorzien. Die kunnen volautomatisch de Autobahn A7 vanaf knooppunt Soltau-Ost oprijden en op het terrein van de Container Terminal Altenwerder automatisch geladen en gelost worden.

Klik " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier voor het hele verhaal!

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-02-2021
Scania_Truck_Sensors_LR.jpg

Zelfrijdende Scania’s de weg op in Zweden

Scania is begonnen met het rijden met autonome trucks op de Zweedse E6. Het merk wil later dit jaar ook in andere…
Nieuws
26-09-2019
AXL_1_LR.jpg

Scania test zelfrijdende truck zonder cabine

Maak kennis met de nieuwste Scania: de AXL, een volledig autonome concepttruck, zonder cabine. Voor zware…
Nieuws
17-05-2016
Otto-autonoom.jpg

Autonoom trucken met een inbouwsetje

Het pas opgerichte Amerikaanse bedrijf Otto, dat onder andere bestaat uit vijftien voormalige medewerkers van Google,…