MAN trucks voor Dé-Gé transport

Geplaatst door

Dé-Gé Transport B.V. uit Ommen heeft drie nieuwe MAN TGX Efficientline2 trekkers in bedrijf genomen. Het gaat om MAN's van het type 18.440 4x2 met een XLX cabine. Belangrijkste voorwaarden van Dé-Gé waren een laag eigen gewicht en een laag verbruik. In de praktijk blijkt dat aan beide voorwaarden ruimschoots voldaan wordt. Daarnaast zijn de chauffeurs erg content met het comfort van de nieuwe MAN trekkers.

Dé-Gé Transport rijdt als vaste charter voor N.T.M. Silo Transport. Daarnaast is het bedrijf actief voor onder andere de eigen grond-, weg en waterbouw afdeling van de Dunnewind Groep waar Dé-Gé onderdeel van uit maakt. De transportafdeling rijdt verder onder meer met suikerbieten. Voor het werk bij N.T.M. wordt er gereden met bulkopleggers en dan is het eigen gewicht van het grootste belang. De nieuwe MAN trekkers wegen netto slechts 7.370 kg schoon aan de haak. Dat is inclusief koelkast, magnetron, standairco en een compressor voor het lossen van de oplegger.

De trekkers zijn voorzien van de D26 motor met 440 pk en een koppel van 2100 Nm. Bijzonder is het TopTorque systeem van de Efficientline 2 motor. Dat zorgt voor een elektronische koppelverhoging door in te grijpen in de powertrain-manager van de motor. Hierdoor is er in de twee hoogste versnellingen maar liefst 200 Nm extra aan koppel voorhanden. Daardoor wordt de gemiddelde snelheid verhoogd, wordt er minder teruggeschakeld en is het verbruik lager. Het mooie is dat het systeem werkt met het SpeedShift systeem in de hoogste gangen. De chauffeurs van Dé-Gé zijn erg tevreden over deze high-tech aan boord van hun nieuwe trekkers.