Marechaussee jaagt op mensensmokkelaars

Nieuws
28-05-2019 | Door Tim de Jong

Volgens de marechaussee is Nederland inmiddels een transitland geworden voor migranten. De handhavers zeggen dat professionele bendes de migranten door ons land naar de Britse eilanden smokkelen. Dat meldt het NRC.

Het afgelopen jaar stuitten opsporingsdiensten tientallen keren op trailers waarin mensen verstopt zaten. Gold Nederland geruime tijd als eindpunt, nu is ons land volgens de marechaussee een doorvoerland geworden.  De migranten werden aangetroffen in de Rotterdamse, in Hoek van Holland en Vlaardingen. Daarbij ging het om Afghanen, Syriërs, Palestijnen en Jemenieten. Volgens de marechaussee is de gang van zaken mede een gevolg van het sluiten van het 'jungle' kamp nabij Calais.

Nederlandse instanties hebben prima op de radar dat genoemde migranten betalen voor hun overtocht. Het zou in Engeland eenvoudiger zijn om uit het zicht van officiële instanties te blijven en in de illegaliteit werk te vinden. Terwijl er meer migranten zijn, loopt het aantal veroordeelde smokkelaars terug. Het Openbaar Ministerie zegt in de krant dat er onderzoeken lopen om 'grote vissen' te vangen, bendes die zich met mensensmokkel bezig houden. Het vermoeden bestaat dat de smokkelaars gewoon vanuit ons land opereren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-08-2018
Dover.jpg

'Mensensmokkelaars betalen Britse chauffeurs'

De Britse Road Haulage Association, een variant van TLN, klaagt dat chauffeurs zich in sommige gevallen laten…
Nieuws
15-02-2022
Ilegale_migranten.jpg

37 illegale passagiers uit een oplegger gehaald

Afgelopen weekend pakte de Roemeense douane een chauffeur die er van verdacht wordt om maar liefst 37 illegale…
Nieuws
14-09-2017
PolitieDord2_1.jpg

Rare snijbonen in Spaanse koeltrailer

De politie in Dordrecht heeft zes illegalen aangetroffen in een Spaanse koeltrailer met snijbonen. De illegale immigranten…