Marocco Desert Challenge 2020 verplaatst naar september

Geplaatst door

In de rij van verplaatste of afgelaste evenementen kunnen we nu ook de Marocco Desert Challenge 2020 plaatsen. De beslissing kwam niet onverwacht. Eerder al zette de Marokkaanse overheid alle rally evenementen voor maart op slot en nu geldt dat ook voor april.

Rally directeur Gert Duson meldt dat er een nieuwe datum is gevonden, namelijk van 17 tot 26 september dit najaar. Deze data zijn in overleg met de Marokkaanse Federatie overlegd. Hiermee is er een einde gekomen aan de onzekerheid rondom het doorgaan van de rally. 

De Marokko Desert Challenge is de grootste rally met trucks te wereld. Vooral vanuit Nederland is er een enorm startveld, maar vanuit Tsjechië, Hongarije en zelfs vanuit Wit Rusland komen de teams naar deze rally. BIGtruck was van plan om net als de vorige twee edities weer mee te gaan met het Hamer Rallyteam. De afgelopen maanden stonden in het teken van de voorbereidingen en het prepareren van de trucks. Gelukkig was dat niet voor niks en is er een nieuwe stip op de horizon gezet om naar toe te werken.

Zoals Gert Duson zelf ook zegt, de veiligheid van de deelnemers en de medewerkers van de rally gaat voor alles.