Maximale parkeerduur in Denemarken

Nieuws
07-03-2018 | Door Iep van der Meer

De Denen hebben een nieuw wapen in de strijd tegen het weekendparkeren. Om te voorkomen dat chauffeurs langs de openbare weg hun weekendrust van 45 uur maken wordt er een maximale parkeerduur ingesteld. Vanaf deze zomer geldt er een maximale parkeerduur van 25 uur op openbare parkeerplaatsen. Dat is eigenlijk een hele eenvoudige manier om te handhaven op de problematiek van het weekendkamperen.

Toch is dat niet helemaal nieuw, want ook in ons land staan her en der al borden die een maximale parkeertijd aangeven. Bij het brugrestaurant langs de A4 bijvoorbeeld staan van die borden. Niemand die zich daar iets van aantrekt trouwens, maar handhavers zouden daar heel eenvoudig op toe kunnen zien.

Intussen is in Denemarken al de nodige kritiek op het voorgenomen besluit voor een maximale parkeerduur. De Deense vereniging van vrachtvervoerders, zeg maar de Deense TLN onderzoekt of het verbod wel in overeenstemming met Europees beleid is. Deze club heeft grote belangen want allerlei Deense vervoerders die massaal gebruik maken van goedkope chauffeurs uit de Baltische Staten, Roemenië en Bulgarije hebben een probleem als dit besluit wordt uitgevoerd. Wordt vervolgd..

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-02-2018
Openingsbeeld_InspectieLR.jpg

ILT start met handhaving verbod weekendrust in cabine

Uit een bericht van verladersorganisatie evofenedex maken we op dat de Inspectie toch daadwerkelijk…
Nieuws
26-02-2018
Weekendrust_nunspeet_LR.jpg

Inspectie controleert in het weekend: 47 boetes uitgedeeld

De Inspectie heeft afgelopen weekend controles  uitgevoerd onder chauffeurs die op een parking…
Nieuws
08-02-2018
daf1-598x449.jpg

Op de zaak logeren bij Reining

Chauffeurs van Reining die het weekend op de zaak in Kolham moeten blijven staan, kunnen op het bedrijfsterrein blijven…