Nieuws
08-12-2020 | Door Iep van der Meer

Een groot aantal activiteiten van de Meeus Group, waaronder Meeus Transport en Darvi Transport worden overgenomen door het Belgische H.Essers. Alle logistieke en transport activiteiten in Bergen op Zoom en de verhuisbedrijven van de groep gaan mee over. Hartog en Bikker blijft buiten de ovename door H. Essers.

Het gaat H.Essers met name om de activiteiten in de chemische sector en het vervoer en de opslag van gevaarlijke stoffen. De overname past binnen de groeiplannen van H.Essers om verder te investeren in de chemielogistiek en een verdere uitbreiding van het netwerk in Nederland. 

Het gaat dus om de chemiecluster van Meeus Transport en twee verhuisbedrijven. Verder zijn Mepavex Logistics, Meeus Transport, Meeus France, Meeus Freight Management en de expeditieactiviteiten van BGT. Ook Darvi Transport en de MCT inland terminal worden overgenomen door H.Essers. De verhuisbedrijven UTS Van den Berg en Van Egeraat Verhuizingen gaan ook mee over. Volgens de eerste berichten behouden alle bedrijven ook na de overname hun eigen naam. 

Hartog en Bikker, H&B Logistics en Bikker Logistics worden niet overgenomen. Dit geldt ook voor hun op- en overslagfaciliteiten.

In totaal gaat het om 411 medewerkers en een verwachte omzet van 57 miljoen Euro in dit jaar en daarmee is dit de grootste overname door H.Essers ooit. De vloot van de over te nemen bedrijven omvat 110 eigen trekkende eenheden en 590 opleggers en aanhangwagens. 

H.Essers heeft in totaal 6.600 medewerkers en een vloot van 1500 trekkende eenheden en ruim 3500 opleggers en aanhangwagens. Het bedrijf heeft inmiddels 77 vestigingen in 19 landen. In 2018 draaide H.Essers een omzet van 746 miljoen Euro.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-12-2016
Van_Doesburg_Scania.jpg

G. van Doesburg neemt DTS over

Wie regelmatig transport vanuit Nederland naar Italië en vice versa heeft,  kent ongetwijfeld de twee specialistische bedrijven…
Nieuws
03-01-2021
Overname-Boekema-01.jpg

A.H. Boekema & Zn overgenomen door Jordy Brouwer

A.H. Boekema & Zn uit Heerenveen en Wartena is overgenomen door Jordy Brouwer Internationaal Transport.…
Nieuws
05-10-2020
bosdaalenfoto.jpg

CargoBoss en Van Daalen worden samen BosDaalen

Transportbedrijven CARGOBOSS en Van Daalen Transport uit Maasdijk worden één bedrijf. Onder de naam BosDaalen…