Mercedes Actros 1846 voor Van Vlastuin Agro

Nieuws
06-06-2018 | Door Tim de Jong

Van Vlastuin Agro, gevestigd in Ede, is al sinds 1995 gespecialiseerd in het vervoer van losgestorte goederen. Daarbij ligt de focus op agrarische producten en  veevoedergrondstoffen. Onlangs werd het wagenpark van het familiebedrijf uitgebreid met twee nieuwe Mercedes-Benz Actros 1846 LS trucks. De trucks werden afgeleverd door Mercedes-Benz dealer Stern Trucks, die tevens de dertien andere trucks in het wagenpark van Van Vlastuin Agro leverde.

Als specialist in vervoer van biologische grondstoffen is Van Vlastuin Agro meer dan gemiddeld gericht op duurzaamheid.  Zo verloopt het transport volgens duidelijke protocollen. Daardoor moet het wagenpark natuurlijk ook aan de strengste eisen voldoen. Mede daarom heeft Van Vlastuin Agro recent weer twee Mercedes-Benz Actrossen aan het wagenpark toegevoegd. Belangrijke aspecten voor die keuze zijn de standaard drie jaar garantie en het gunstige brandstofverbruik van de trucks van Mercedes-Benz. “Dat de nieuwste trucks zuiniger zijn dan hun voorgangers, is een ding dat zeker is. Ook in de praktijk bewijzen de trucks zich. Om daar maximaal gebruik van te maken, hebben we de Actros trucks voorzien van Predictive Powertrain Control (PPC),” vertelt directeur Gerrit van Vlastuin.

Gewicht en veiligheid

Twee andere belangrijke aspecten bij de keuze voor een truck zijn voor Van Vlastuin Agro het lage eigen gewicht en veiligheid. “Door het gewicht van onze combinaties zo laag mogelijk te houden, kunnen we het netto laadvermogen maximaliseren. Dat bereiken we door te kiezen voor een 11 liter motor in plaats van een 13 liter motor. Daarnaast is bij ons alles van aluminium. De velgen, de tanks,” zegt Van Vlastuin. Die gewichtsbesparingen gaan echter niet ten koste van het comfort en de veiligheid van de chauffeurs. “Onze chauffeurs zijn ‘het kapitaal’ van ons bedrijf en daar zijn we zuinig op. Daarom heeft ook de Mercedes-Benz Actros 1846 LS uiteraard een standairco, een koelkast, een magnetron en een motorrem met extra capaciteit. Vooral dat laatste is een must. Wij rijden vrijwel altijd met het maximale gewicht en dankzij de retarder hebben we minder remslijtage”, vertelt de directeur. Ook veiligheid staat bij hem hoog in het vaandel. Alle recent aangeschafte voertuigen van het merk met de ster zijn voorzien van Active Brake Assist 4 (ABA4), spoorassistent en Side Guard Assist.

Van Vlastuin Agro, gevestigd in Ede, zag in 1982 het licht als loonbedrijf. Ondertussen is het familiebedrijf uitgegroeid tot een internationaal opererend transportbedrijf met 40 trekkende eenheden waarvan vijftien afkomstig van Mercedes-Benz. De focus ligt daarbij op agrarische bulk. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-09-2018
IEP_2030-1400.jpg

Nieuwe Actros weer zuiniger en schoner

Mercedes-Benz toont tijdens de IAA 2018 in Hannover de nieuwe generatie van de Actros. Verder verfijnde elektronica…
Nieuws
03-09-2020
KCB_1a_klLR.jpg

Compleet uitgeruste Mercedes Actros als visitekaartje

Sinds kort heeft Kuijpers Carp Baits (KCB) International uit het Brabantse Lieshout een nieuwe Actros…
Nieuws
28-02-2017
flowershuttle.jpg

Actros als Flower Shuttle

Dutch Quality Flowers uit Honselersdijk zet twee nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers in. De 1848 LS trekkers met hun GigaSpace…