Mercedes Actros met GigaSpace cabine in de bloemen

Geplaatst door

Onlangs heeft Rojaco uit Noordwijk een nieuwe generatie Mercedes Actros trekker aangeschaft: een 2153 LS met de grote, luchtgeveerde GigaSpace-cabine. De trekker die beschikt over een uitgebreid pakket aan intelligente veiligheidssystemen, en is geleverd door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Roelofarendsveen.

Zuinig en veilig

De Actros van Rojaco is rijkelijk uitgerust met de MirrorCam, Active Brake Assist 5, Active Drive Assist en Predictive Powertrain Control. Deze systemen moeten bijdragen aan een veiligere rijsituatie en een flinke brandstofbesparing. “Qua innovatie loopt Mercedes-Benz op dit moment echt voorop, ook op het gebied van brandstofverbruik. De eerste cijfers van 1 op 4 zijn veelbelovend,” zegt mede-eigenaar van Rojaco, Ronald Dekker. “Bovendien beschikt de Actros over een top veiligheidspakket waardoor de kans op ongelukken en ongeplande stilstand een stuk kleiner is geworden. Lang stil komen te staan langs de kant van de weg kan funest zijn voor onze lading. Onze geconditioneerde trailers worden gekoeld met Thermo King-koeling (die wordt aangedreven via een PTO op de motor, red.). Hiermee rijden we bloemen, die een beperkte houdbaarheid hebben.” Om verdere stilstand te minimaliseren heeft Rojaco een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten voor de nieuwe Actros bij Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Roelofarendsveen. Ook maakt het transportbedrijf gebruik van Mercedes-Benz Uptime, de connectiviteitsdienst die preventief onderhoud inplant waardoor de maximale inzetbaarheid volgens Mercedes wordt vergroot.

Chauffeurscomfort

Dekker is naast mede-eigenaar van Rojaco, ook chauffeur bij het Noordwijkse bedrijf. Met zijn nieuwe Actros heeft hij daarom ook voor een vrachtwagen met het nodige comfort gekozen. Zo beschikt de trekker van 390 kW (530 pk) over luchtvering rondom, standverwarming en –airco, de Multimedia Cockpit met live traffic trucknavigatie en grootlichtassistent. Dit laatste systeem schakelt zelf het groot licht aan en uit, afhankelijk van de aan- of afwezigheid van medeweggebruikers. Bovendien zorgt de Servotwin-besturing voor een soepeler stuurgedrag. Daarnaast maakt Active Drive Assist (ADA) semiautonoom rijden mogelijk, doordat de truck de wegbelijning volgt en afstand houdt met zijn voorligger.

Rojaco

Rojaco is afkomstig uit het Zuid-Hollandse Noordwijk. Het transportbedrijf vervoert bloemen van de veiling in Rijnsburg naar onder meer Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Het bedrijf beschikt over een wagenpark dat bestaat uit vier trekkende eenheden.