Mercedes Actros SLT trekker voor G. Vlastuin

Geplaatst door

Mercedes-dealer Stern overhandigde onlangs de sleutels van een Actros 4163 8X4 LS SLT zwaar transport trekker aan G. Vlastuin Transport. De nieuwe Actros wordt ingezet voor transporten met een treingewicht tot 250 ton. Het is de eerste Mercedes-Benz truck in het wagenpark van de Utrechtse vervoerder.

Met de Actros 4163 SLT heeft G. Vlastuin Transport gekozen voor een truck die speciaal is toegerust voor het uitzonderlijk vervoer. De 250-tons trekker zal voornamelijk windturbine-onderdelen vervoeren. “We kwamen uit bij de Actros na goede geluiden uit de markt”, zegt Jaap Vlastuin, directeur van G. Vlastuin Transport. “Een belangrijke reden is het feit dat deze truck over de Turbo-Retarder-Koppeling beschikt. Die wordt alleen aangeboden door Mercedes-Benz.” Deze slijtagevrije koppeling, die ontwikkeld is in samenwerking met Voith, maakt een maximale belasting mogelijk bij het wegrijden en rangeren én dient tegelijkertijd als retarder voor extra veiligheid. Met een schuifbare schotel is de Actros verder geoptimaliseerd voor het speciaal transport. Aan de hand van deze schotel kan de lading beter over de vier assen worden verdeeld, waardoor de maximale aslasten optimaal benut worden.

Vlastuin Transport

Vlastuin Transport, gevestigd in het Utrechtse Renswoude, is opgericht in 1983. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het exceptioneel vervoer in binnen- en buitenland. De onderneming verzorgt niet alleen wegtransport, maar ook daaraan gelieerde diensten zoals transportbegeleiding, op- en overslag en zeevracht. De bouw van het nieuwe bedrijfspand in het Gelderse Ede is inmiddels de laatste fase ingegaan. De nieuwe locatie heeft een goede aansluiting op knooppunt Maanderbroek A30/A12 en dat is gezien de groeiende afmetingen van de ladingen waar G. Vlastuin Transport de laatste jaren mee rijdt, essentieel. Het wagenpark van G. Vlastuin bestaat uit 23 trekkende eenheden.

BIGtruck maakte eerder dit jaar een rij-impressie met zo'n dikke, supersterke Actros. Dat verhaal lees je hier