Mercedes trucks voor Van Rooijen Logistiek

Nieuws
14-08-2018 | Door Iep van der Meer

Mercedes-Benz maakt een comeback in het wagenpark van Van Rooijen Logistiek BV in Eindhoven. Vorig jaar werd er een succesvolle Fuel Duel verreden. Het gunstige brandstofverbruik zorgde ervoor dat Mercedes-Benz dealer Smeets dit jaar zeven Actros 1943 LS en vier Actros 2743 LZV trucks afleverde bij Van Rooijen Logistiek B.V. “Het brandstofverbruik is positief, zo rijden de trucks gemiddeld 1 op 3,86,” vertelt Technisch Directeur Iwan van de Geer. Om het brandstofverbruik nog meer naar beneden te krijgen zijn alle trucks uitgerust met FuelDuel configuratie die is afgestemd op minimaal verbruik dankzij een StreamSpace-cabine en anticiperende cruise control Predictive Powertrain Control (PPC).

Fleetboard 

De mogelijkheden van telematicasysteem Fleetboard speelden ook een belangrijke rol in de keuze voor de trucks van Mercedes-Benz. Zo wordt veel informatie gehaald uit de verbruik- en rijstijlgegevens van Fleetboard. Deze worden wekelijks gemonitord en dienen als extra steuntje in de rug voor de chauffeurs die beter kunnen presteren. Samen met Mercedes-Benz dealer Smeets worden zij begeleid om nog efficiënter en zuiniger te rijden.

Veiligheid 

Behalve een gunstig verbruik staat veiligheid ook zeer hoog in het vaandel bij Van Rooijen Logistiek B.V. “De veiligheidssystemen van Mercedes-Benz zoals Active Brake Assist 4 (ABA4) en Sideguard Assist in combinatie met onze camerasystemen voor en achter zijn daarin belangrijke onderdelen. Dat zien we niet alleen als onze maatschappelijke taak maar ook als een stukje bescherming naar onze chauffeurs,” zegt Van de Geer. “Onze voertuigen maken gemiddeld tussen de 125.000 en 150.000 kilometer per jaar en in België rijdt er zelfs een Actros die ruim twee ton per jaar gaat halen. Technische toevoegingen als deze zijn dan onmisbaar.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-11-2016
Rooijen2.jpg

70 nieuwe trailers voor Van Rooijen

Van Rooijen Logistiek uit Eindhoven heeft zijn trailervloot stevig uitgebreid en verjongd. Bij Schmitz Cargobull werd…
Nieuws
28-05-2020
DAF-XF-van_Rooijen_LR.jpg

DAF XF Celebration Edition voor Marti Swinkels

Marti Swinkels is 40 jaar als chauffeur in dienst bij Van Rooijen Logistiek in Eindhoven. Miljoenen kilometers…
Nieuws
26-06-2019
Dailycool1LR.jpg

Elf Mercedes Actros trucks voor Dailycool

Levensmiddelenvervoerder Dailycool uit het Noord Hollandse Warmenhuizen heeft elf Mercedes Actros trucks in gebruik…