Mercedes X-Class pickup

Geplaatst door

Ok, het is geen BIGtruck maar wel degelijk wat ze in de USA een 'pickup truck' noemen, deze nieuwe Mercedes X-Class. Vanavond werd in Stockholm het doek van deze concept getrokken en eind volgend jaar staat hij in de showroom.

Met de X-Class stapt Mercedes als een van de laatste merken in het segment van de pickup trucks. Een segment wat in onze contreien niet zo veel voorstelt, maar in grote delen van de wereld ligt dat heel anders. In Latijns Amerika en in de Verenigde Staten bijvoorbeeld zijn dit de meest verkochte auto's. Anders dan Volkswagen met de Amarok doet Mercedes het niet op eigen kracht. Voor de X-Class werd namelijk de hulp ingeroepen van Renault en Nissan. Het platform deelt deze nieuwe Benz namelijk met de Nissan Navara en de Renault Alaskan pickups. Dat is geen schande, want dat zijn ook hele fraaie en potente 4x4 pickups. 

De X-Class wordt uitgerust met een V6 dieselmotor met een 4Matic permanent all-wheel drive systeem. Met een laadvermogen van 1,1 ton en een maximaal geremd trekgewicht van 3,5 ton is de nieuwe X-Class wel degelijk in staat tot flinke prestaties maar Mercedes lijkt hem vooral in de markt te zetten als luxepaard in het SUV segment. Dat kan ook want met een achteras met een vijf-punts ophanging en spiraalvering belooft dit een hele comfortabele pickup te worden.