MKB-Claim start massaclaim tegen truckfabrikanten

Nieuws
03-06-2016 | Door Tim de Jong

MKB-Claim is in het leven geroepen om te procederen tegen de Europese truck industrie. Men loopt vooruit op de aanstaande kartelboete die de Europese Unie dreigt op te leggen aan de truck industrie. De industrie heeft hiertoe honderden miljoenen gereserveerd, zoals we eerder berichtten.  In een persbericht schrijft MKB- Claim:

'Door verboden prijsafspraken tussen truckfabrikanten betaalden bedrijven jarenlang teveel voor hun vrachtwagens. Alle grote Europese fabrikanten zoals DAF, Volvo, Scania, MAN, Iveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz) waren bij het kartel betrokken. Volgens berekeningen van MKB-Claim werd er gemiddeld € 16.000,- per vrachtwagen teveel betaald. Vooruitlopend op de megaboete van de Europese Commissie heeft MKB-Claim deze week DAF en de andere betrokken fabrikanten aansprakelijk gesteld voor de schade die is veroorzaakt door het kartel. Gedupeerde bedrijven kunnen op basis van no cure no pay meedoen aan de claim', aldus de instantie.

Zij vervolgt: 'In de periode tussen 1997 en 2011 zijn er tussen truckfabrikanten verboden prijsafspraken gemaakt. “Bij dit soort kartels ligt het prijsverhogende effect rond de 20% van het aankoopbedrag. Voor de meeste transportondernemingen loopt de schade in de tonnen, voor grote ondernemingen zelfs in de miljoenen.", aldus Simon Zuurbier van MKB-Claim. Volgens onze berekening gaat het alleen in Nederland al om een totale schade van € 1,6 miljard. Zodra de boetes zijn uitgedeeld, is daarmee de aansprakelijkheid van de fabrikanten gegeven en moeten zij de schade vergoeden."

'MKB-Claim heeft DAF en de andere fabrikanten deze week hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de schade die is veroorzaakt door het kartel. Als een schikking niet mogelijk blijkt dan zal een collectieve procedure worden gestart. Vanaf vandaag kunnen gedupeerde bedrijven zich gratis aanmelden bij MKB-Claim om zich aan te sluiten bij de massaclaim. De anonimiteit van de deelnemers wordt gewaarborgd. Deelname geschiedt op basis van no cure no pay. Het tarief bedraagt 15% bij een schikking en 20% bij een procedure.'

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-05-2016
platooning-zestalLR.jpg

Weer signaal komst grote kartelboete

Opnieuw verschijnen er berichten in de media dat de Europese truck industrie een reusachtige kartelboete boven het…
Nieuws
03-02-2022
Scania_hoofdgebouw_LR.jpg

Scania moet kartelboete alsnog betalen

Europese rechters hebben geoordeeld dat Scania de opgelegde boete vanwege kartelgedrag alsnog gewoon moet betalen.…
Nieuws
07-06-2016
DAF-XF-testLR.jpg

Kartelboete: Fors verlies voor DAF

DAF Trucks heeft in 2015 een verlies geleden van 565 miljoen euro. Dit verlies is een gevolg van de reservering die…