Nederlands leger kiest weer Scania

Geplaatst door

De order voor tweeduizend nieuwe trucks voor het Nederlandse leger gaat naar.. Scania. De enorme order waarmee een bedrag van rond de 500 miljoen gemoeid zou zijn gaat daarmee aan de neus van DAF voorbij.

Orders zoals deze worden Europees aanbesteed want het voortrekken van de eigen industrie mag natuurlijk niet in ons prachtige verenigde Europa. Om die reden gingen de Duitsers ook al in Zweden winkelen en niet bij de eigen truckmerken. Wij zijn dan ook erg benieuwd of het Franse leger nu eens wat anders aanschaft dan Renault Trucks, maar dat terzijde.

Voor Scania is het niet de eerste keer dat Nederland er trucks besteld voor het leger. Ook de vorige grote order ging namelijk al naar Scania. Dat merk heeft het kennelijk goed op orde met trucks voor defensie taken en uiteindelijk is ook Scania een beetje een Nederlands merk. De meeste Scania's worden immers in Zwolle geproduceerd! 

De order zou in 2018 uitgeleverd moeten worden en dat doet ons de vraag stellen of het nog de huidige, oude modelletjes worden of de nieuwe G-serie. De fabriek wordt namelijk eind dit jaar omgebouwd naar het nieuwe model, en het zou dus zomaar eens kunnen dat de trucks die nu op Iepieleaks getoond worden straks in de basis de nieuwe legertrucks worden!