Neele Vat neemt Mammoet Ferry over

Geplaatst door

Logistiek dienstverlener Neele-Vat Logistics heeft overeenstemming bereikt over de overname van Mammoet Ferry Transport. Met deze overname verstevigt Neele-Vat haar positie in Europees wegvervoer, schrijft het bedrijf. Daarnaast komen er internationale vestigingen bij in België, Duitsland, Oostenrijk en UK. Neele Vat neemt ook Mainport Warehousing over.

"De samenvoeging van deze drie Rotterdamse bedrijven betekent voor bestaande klanten van betreffende ondernemingen versterking van het Europees transportnetwerk. Tegelijkertijd verstevigt het de schaalgrootte die nodig is om ook in het Europa van morgen concurrerend te kunnen blijven," aldus Neele Vat.

Mammoet Ferry Transport, met 70 medewerkers, blijft onder haar eigen naam binnen de Neele-Vat groep opereren. Het management blijft aan en de overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Ook directeur eigenaar Krijn Torreman blijft betrokken na de overname.

Krijn Torreman: “Samen met Neele-Vat kunnen we onze klanten beter faciliteren in hun groei en logistieke wensen. Aan de klanten van Neele-Vat kunnen wij een uitgebreider netwerk van internationale vestigingen bieden. Zodat ook in andere landen de dienstverlening kan worden aangeboden.”

“Tegelijkertijd geeft deze transactie invulling aan het borgen van de continuïteit van ons bedrijf dat ik samen met alle medewerkers gedurende 30 jaar heb opgebouwd. Relaties  en medewerkers zijn in goede handen bij  Neele-Vat. Het is een sterke en gezonde familieonderneming die investeert in vernieuwing en logistieke oplossingen”.

Mammoet Ferry Transport heeft 70 medewerkers, kantoren in Rotterdam, Zeebrugge (België), Duisburg (Duitsland), Ansfelden (Oostenrijk), Preston Brook en Cambuslang (UK). Mammoet Ferry Transport is vooral sterk in transport van en naar de UK. Deze diensten versterken de mogelijkheden voor klanten van Neele-Vat.

Cuno Vat: “De activiteiten van Neele-Vat en Mammoet Ferry Transport vullen elkaar goed aan. Wij kunnen onze klanten nu een nog bredere service bieden. En hebben met de nieuwe lokaties een goede uitgangspositie om onze dienstverlening internationaal uit te breiden. Zodat wij invulling kunnen geven aan onze ambities om als familiebedrijf te groeien en concurrerend te blijven.”

Mainport Warehousing

Met de overname van Mainport Warehousing bereidt Neele-Vat zich voor op het nieuw te openen cross dock centrum in de Waalhaven. Hierdoor  kan de onderneming intermodale transportstromen nog efficiënter uitvoeren.

Mainport, met 20 medewerkers, blijft onder haar eigen naam binnen de Neele-Vat groep opereren. Het management blijft aan en de overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Directeur Jos Lems blijft de vestiging aansturen na de overname.

Eigenaar Henk van Esch doet wel een stap terug. Hij blijft verbonden als adviseur. Henk van Esch: “Ik was op zoek naar een betrouwbare partij voor de toekomst. Om hiermee de continuïteit van mijn onderneming en voor de medewerkers zeker te stellen. Neele-Vat kon die garanties bieden.”

Mainport is vooral sterk in het cross docken van continentale lading voor de short sea sector. De ligging in het hart van het short sea cluster maakt het een mooie versterking voor Neele-Vat. Op de huidige locatie loopt het bedrijf tegen de capaciteitsgrenzen aan. Het nieuw te bouwen cross dock centrum door Neele-Vat biedt een geweldige mogelijkheid om de groei ook in de toekomst door te zetten. Hiermee is de integratie voor beide ondernemingen een echte win-win oplossing.

Cuno Vat: “Door de overname van Mainport reduceren we aan- en afrij kilometers. Daardoor kunnen we efficiënter werken en CO2 reduceren. In de toekomst gaan we ook meer aansluiting  zoeken met rail. Nu al hebben wij meerdere treinen per week naar Italië. Ook hier komt lading uit die geschikt is voor het cross dock centrum.”

De komende jaren wil Neele-Vat haar pan Europese transportnetwerk stevig laten groeien, zegt het bedrijf.

"Neele-Vat Logistics is ook na de recente overnames een gezond familiebedrijf met 900 medewerkers, 20 vestigingen in 10 landen, 256.000 m2 warehouse en een omzet van 300 miljoen euro."