Nieuwe eisen Code95, Geen vrijstelling meer voor mensen van voor 1955

Geplaatst door

Het CCV kondigde eerder al aan dat er per 1 oktober 2020 wijzigingen zouden komen in de richtlijn vakbekwaamheid. Nu is bekend geworden dat deze nieuwe richtlijn vakbekwaamheid bestuurders ingaat op 1 januari 2021.

Wat er onder andere verandert is dat je straks niet meer een aantal keren dezelfde cursus mag doen om daarmee je uren bij elkaar te sprokkelen. Drie keer achter elkaar de cursus ‘Digitale Tachograaf’ volgen omdat die goedkoop wordt aangeboden mag dan niet meer. Ook wordt er een beperking gesteld voor het aantal uren e-learning. Per 35 uur nascholing mag dat straks nog 21 uur bedragen, zijnde drie cursussen. Verder wordt het aantal ADR uren binnen één cyclus van 35 uur beperkt tot maximaal 14 uur, ongeacht of dat een verlengingscursus is of een nieuwe opleiding.

Verder is bekend geworden dat de geplande wetswijziging om de Code95 vrijstelling voor chauffeurs die geboren zijn voor 1 juli 1955 nog niet bekrachtigd is. Dit zou op 1 april 2020 al het geval zijn maar dat werd 1 december 2020. Oudere chauffeurs moeten dus gewoon COde95 halen. Bron: Verkeersschool Blom.nl