Nieuwe Iveco S-Way luistert naar de baas!

Geplaatst door

De Iveco S-Way is al weer twee jaar op de markt en bij het Italiaanse truckmerk vonden ze het nu al tijd voor een update. Met nieuwe vermogensvarianten, nieuwe achterassen en een aantal technische noviteiten op het gebied van elektronica en connectiviteit luistert de S-Way voortaan zelfs naar je!

Iveco heeft de zogenaamde Driver Pal vocale rijassistent ontwikkeld. Daarmee kun je door commando's hardop uit te spreken diverse functies van je truck bedienen via Amazon Alexa. Diverse managementfuncties, besturingsystemen en het infotainment systeem kunnen spraak bediend worden. Dat is handig, want zo kun je bijvoorbeeld je bestemming gewoon inspreken waarna de navigatie aan het werk gaat. 

Ook technisch is er van alles vernieuwd bij Iveco en dat leidt volgens het merk zelf tot 3% extra brandstofbesparing. Het nieuwe motorprogramma voldoet nu aan de Euro-6/E normen en is onder meer goedgekeurd voor het gebruik van 100% tweede generatie biodiesel zoals HVO. Het programma van de Cursor 13 motor is uitgebreid met twee versies, namelijk met 490 en 530 pk. Voor zowel de Cursor 11 als de 13 geldt dat ze voortaan een verhoogde compressieverhouding hebben en een betere aansturing van de verbranding. Andere efficiency verbeteringen zijn een eco-stand voor de airco, een slimme compressor en een variabele stuurpomp. Ook aerodynamische zijn er verbeteringen doorgevoerd zoals de kleine flapjes boven de koplampen. 

Voor de 13 liter versies is er tevens een nieuwe achteras met een overbrenging van 2:31:1. Daarmee daalt het toerental en dat is gunstig voor het verbruik en de uitstoot.