Nieuwe MAN trucks voor Alblas Transport

Geplaatst door

 

Alblas transport uit S'Gravendeel is bezig met een investeringsronde in transport materieel. Bij MAN Trucks dealer Van Leeuwen Truckservice werden maar liefst tien nieuwe MAN TGS trekkers aangeschaft.

Met deze investering zet Alblas een grote stap in de verduurzaming van het wagenpark. Over duurzaamheid gesproken, erg lang met een product blijven werken is ook een vorm van duurzaamheid. De ervaringen met het merk MAN zijn bij Alblas wat dat betreft meer dan uitstekend. Zo rijden de topsleeper trucks van dit bedrijf nog steeds internationaal, zelfs met een kilometrage van drie miljoen op de klok!

Logisch dus dat Alblas weer bij MAN ging shoppen. De tien nieuwe trekkers zijn van het type TGX 18.400 4x2 LLS-U Low-Deck met rondom luchtvering. Alblas specificeerde trucks met een ZF AS-Tronic automaat met overdrive en een 1 op 2,85 achteras-overbrenging voor een optimale efficiency. De 400 pk sterke D26 krachtbron draait hierdoor op kruissnelheid slechts 1100 omwentelingen, ondanks de kleinere wielmaat. De trucks zijn uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van veiligheid zoals Lane Guard en Advanced Emergency Braking System.
 
De Low-Deck configuratie met luchtvering rondom werd gekozen in verband met de nieuwe mega-opleggers voor temperatuur geconditioneerd vervoer. Quirijn Alblas: ‘’Wij hebben gekozen voor mega trailers voor een betere temperatuurhuishouding. Door meer ruimte ontstaat er een betere luchtcirculatie waardoor de temperatuur beheersing optimaal is. Verder bieden de hogere opleggers meer mogelijkheden voor het vervoer van hoge plantenkarren.’’ De combinaties van Alblas Transport staan via de boordcomputer met temperatuurregistratie volgens de EN 12830 norm permanent in verbinding met de planning.