Nieuws
20-06-2018 | Door Tim de Jong

Traton Group wordt de nieuwe naam van Volkswagen Truck & Bus Group, waar Scania en MAN onder vallen, alsmede Volkswagen Bedrijfswagens. De stap wordt genomen om de onafhankelijkheid van Volkswagen te benadrukken en om de groep klaar te stomen voor een beursgang.

De namen MAN en Scania blljven gewoon bestaan, Traton wordt de nieuwe naam van de overkoepelende holding. De topman van de groep, de van Daimler overgekomen Andreas Renschler, zei dat hier een nieuw hoofdstuk wordt gemarkeerd. Hij hintte er nadrukkelijk op dat hij van Traton een wereldspeler wil maken. De naam kwam tot stand door te spelen met woorden als Transportation, Transformation, Tonnage, en Traditie. Verder staat het bedrijf altijd 'aan' of 'on'.

De waarden die Renschler met Traton wil uitdragen zijn vastbeslotenheid, integriteit, respect, klantfocus en teamspirit. In het persbericht staat aan het eind dat de raad van commissarissen van Volkswagen helemaal achter de plannen staat voor wat ze noemt  'een unieke identiteit'.

Volgens Renschler staat de transportsector voor ingrijpende veranderingen voor wat betreft emissie eisen, toenemende volumes en klanten die steeds meer duurzame en competitieve eisen stellen.

Vanaf het derde kwartaal dit jaar wil de groep de nieuwe naam gaan voeren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-07-2017
VW-Titan-Fr.png

Braziliaanse Volkswagen Titan uit productie

Volkswagen en MAN hebben na ruim 40 jaar de Titan uit productie genomen. We mogen gerust stellen dat dit het…
Nieuws
03-02-2021
VW-Meteor-Transpipeline1.jpg

Volkswagen Meteor, de Braziliaanse versie van MAN

Een jaar geleden introduceerde MAN de nieuwe TGX-serie. De nieuwe trucks beginnen zoetjesaan de weg op…
Nieuws
02-09-2020
VW_Meteor_1.jpg

MAN TGX in Brazilië verder als VW Meteor

Nu de nieuwe MAN TGX de dealers heeft bereikt en bestellingen kunnen worden geplaatst, introduceert MAN het vorige…