Nieuwe opties bij Volvo Dynamic Steering

Nieuws
07-06-2018 | Door Tim de Jong

Volvo komt met twee nieuwe extra's bij hun Dynamic Steering System (VDS). Zo'n systeem kan gezien worden als een super stuurbekrachtiger, die onder vrijwel alle omstandigheden het sturen voor de chauffeur verlicht.

Dit komt doordat Volvo op het originele stuurhuis een elektromotor heeft geplaatst die het sturen makkelijker maakt. De Zweedse truckbouwer komt nu met nieuwe extra's, die een stap lijken te zijn op weg naar autonoom rijden.  Het ene systeem assisteert om slippen te voorkomen, het andere helpt ongelukken voorkomen doordat je onverhoeds voor een deel op de andere weghelft terecht dreigt te komen.

Naast de twee nieuwe chauffeursondersteunende systemen introduceert Volvo Trucks een veelgevraagde functie die zorgt dat de weerstand in het stuurwiel kan worden aangepast aan de individuele wensen van de chauffeur in trucks die zijn voorzien van Volvo Dynamic Steering, aldus Volvo. Veelgehoord is dat chauffeurs het VDS wel èrg licht vinden sturen.

Het systeem dat helpt om slippen te voorkomen werkt samen met systeem dat de stabiliteit controleert, ESC. Wat een en ander gaat kosten en wanneer het leverbaar is, is nog niet duidelijk. Bekijk het filmpje!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-03-2019
Volvo_Dynamic_Steering_met_Stability_Assist_2_lowres.jpg

VDS 2.0 stuurt met je mee

We kennen allemaal Volvo Dynamic Steering maar minder bekend is dat er nu een 2.0 versie is van dat systeem. Dat biedt een aantal…
Nieuws
10-05-2019
dynamicrush9-849554.jpg

Jubilerend Dynamic Rush kiest voor MAN

Dynamic Rush uit Wormerveer bestaat dit jaar 30 jaar. Het bedrijf floreert in een markt die bol staat van activiteit.…
Nieuws
22-01-2019
Volvo_FM_LNG_St_van_den_Brink1LR.jpg

Veertien Volvo LNG-trucks voor St van den Brink

St van den Brink uit Ermelo voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. De levering komt tot stand…