Nieuwe spullen voor Jos Blom Kraanverhuur

Geplaatst door

Jos Blom Kraanverhuur uit Alkmaar heeft geïnvesteerd in twee nieuwe Nooteboom ballasttrailers. Het gaat om zeven-assige opleggers met zogenaamde countersteering. Dat is een geavanceerd stuursysteem waardoor de indrukwekkende opleggers toch eenvoudig te manoeuvreren zijn.

Deze Ballasttrailers zijn speciaal ontwikkeld om maximaal te profiteren van de Nederlandse 100 tons regelgeving. Met de ontwikkeling van de nieuwe 7-assige ballasttrailer heeft Nooteboom al in een vroeg stadium geanticipeerd op de nieuwe ontheffingsregels in Nederland en zijn inmiddels tientallen van dit type Ballasttrailers op kenteken gezet. 

De 100 ton jaarontheffing wordt onder andere gebruikt voor het vervoer van ondeelbare lading, kraandelen, kraanballast en getrokken werktuigen. Door de 7-assige Ballasttrailer levert de transporteur geen laadvermogen in ondanks de lagere toegestane aslasten. 

De eerste van de twee opleggers is inmiddels afgeleverd, de tweede komt er aan. Mooi is dat Blom de stoere Volvo FH3 trekkers inzet voor dit zware werk. De opvolger, de FH4 loopt inmiddels al weer vier jaar mee en deze modellen beginnen al te verdwijnen. Toch blijft dit een stoer model, zeker in deze uitvoering. Meer over trailers vind je op onze website www.trailertotaal.nl!