Nieuwe stroomlijn details voor Volvo FH

Geplaatst door

Vorige week hadden we een nieuwe Volvo FH460 op onze BIGtruck testroute. Daar lees je later veel meer over, maar het nieuws willen we je niet onthouden. Deze Volvo is namelijk voorzien van een nieuwe stroomlijnkit waar Volvo binnenkort mee op de markt komt.

Alle merken zoeken naar de laatste druppel brandstofbesparing en dat stroomlijn daarin een belangrijke rol speelt is duidelijk. Om die reden zitten er de laatste tijd al geen zonnekleppen meer op de meeste testtrucks, maar Volvo gaat een stapje verder. Onze nieuwe FH was namelijk voorzien van een nieuwe stroomlijnkit. Zo waren er rondom de lampen in het front rubber afdichtingen gemaakt om er voor te zorgen dat de lucht niet naar binnen gaat waar je dat niet wilt. Ook werden er grotere rubbers aangebracht aan de onderkant van de deuren. De deuren zelf waren voorzien van deurverlengers die we ook nog niet eerder zagen. Verder valt op dat de rubbers onder de zijfenders ook langer zijn dan tot nu toe.

Een ander detail is dat de spiegels een rondere behuizing hebben dan in het verleden. Ook dat moet zorgen voor een betere geleiding van lucht rond de truck. Dat van die spiegels is opmerkelijk, want we verwachten dat ook Volvo binnenkort wel met een camera systeem zal komen. Na Mercedes-Benz, DAF en MAN lijkt het ons aannemelijk dat de andere merken daarin snel zullen volgen. 

Over de resultaten van onze testrit verklappen we nog even niks, maar hou BIGtruck online magazine in de gaten!