Nieuwe Tatra voor Pekkeriet

Geplaatst door

Tatra-dealer Sent Waninge heeft vandaag deze Tatra Phoenix 8x8 Day Cab 46 ton met sterke 480pk MX-13-motor afgeleverd aan Pekkeriet uit Dalfsen. Ondanks stikstof- en PFAS-problemen worden er dus toch nog bouwvoertuigen verkocht, en dat is een goed teken natuurlijk.

Pekkeriet is een veelzijdig en flexibel bedrijf, dat zowel in de agrarische-, transport- en de G.W.W. sector werkzaam is. Met een team van circa 35 medewerkers zijn ze in staat de meest uiteenlopende werkzaamheden uit te voeren. De nieuwe Tatra is een welkome aanvulling binnen het bedrijf Pekkeriet. 

De Tatra Phoenix 8x8 is een sterke en flexibele Euro 6 off-road truck die elk terrein meester is. Af-fabriek is deze 8x8 geleverd met een GVW van 46 ton. Het unieke Tatra chassis (centrale koker waarbij alle assen onafhankelijk lucht hydraulisch geveerd zijn) wordt gecombineerd met een DAF CF cabine en een motorblok dat eveneens uit Eindhoven komt. Dit voertuig is voorzien van een hydraulische waterpas regeling op alle assen, voordat de chauffeur begint met kiepen kan hij het chassis recht zetten. Drie van de vier assen zijn gestuurd.