Nieuwe Volvo FM als showtruck in Finland

Geplaatst door

In Finland is onlangs deze opvallende Volvo FM als LZV afgeleverd die dienst gaat doen in voedseldistributie. De FM is opgebouwd bij VAK en wordt gebruikt door M. Holmström in de Finse regio Porvoo.  

De nieuwe aanwinst van M. Holmström Oy betreft een Volvo FM460 6X2R met de nieuwe cabine is een van de eerste Volvo's van het nieuwe model die in Finland werden besteld. Het is ook een van de eerste uit de serieproductie van de Volvo Trucks in Tuva, Göteborg.

Het was Holmström vanaf het begin duidelijk dat de vloot een nieuwe FM nodig had ter vervanging van de oude FM, die al zes jaar dienst deed. Het bedrijf voert voornamelijk distributietaken uit voor Kesko en Valio in de regio Porvoo en twee van de vrachtwagens rijden bijna de klok rond. Elke dag wordt er bij wel 50 verschillende klanten voedsel gelost. De chauffeur kan gedurende de dag tientallen of zelfs honderden keren uit de cabine stappen en weer terug.

“Stevige aluminium treden die uitstekende grip bieden en de bekende tweetraps beklimming naar de cabine maken werken moeiteloos en veilig,” zegt Holmström. “We wilden ook een iets grotere cabine, omdat we transportladingen rijden vanuit Riihimäki.” 

Beter zicht

De cabines van de vernieuwde Volvo FM en FMX vallen volgens Volvo in de smaak bij de chauffeurs. De verlaagde deurlijn, nieuwe spiegels, een meer rechtopstaande A-stijl en een dodehoekcamera aan de bestuurderszijde, waarvan het beeld te zien is op het display aan de bestuurderszijde, zijn voorbeelden van verbeterd zicht. De cabines hebben ook een volledig vernieuwd instrumentenpaneel in hoge resolutie.