Nieuws
29-09-2017 | Door Iep van der Meer

Aannemingsbedrijf Jos Scholman heeft twee nieuwe Volvo FH trucks aan de vloot toegevoegd. Het gaat om een 6x2 trekker en een 10x4 met een haakarm opbouwsysteem.

Scholman heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en stookt om die reden GTL in de trucks. GTL is een dieselolie die gewonnen wordt uit aardgas die je probleemloos als brandstof voor dieselmotoren kunt toepassen. De Volvo trucks zijn uitgerust met de Euro-6c krachtbron van 500 pk. 

De vijfasser is voorzien van een haakarmsysteem. Deze truck heeft een hoog laadvermogen van maar liefst 30.500 kg. Het haakarmsysteem wordt aangedreven door de distributie PTO. Het voordeel daarvan is dat containers sneller kunnen worden op- en afgezet. 

De voertuigen zullen breed worden ingezet voor alle activiteiten en projecten die door Aannemingsbedrijf Jos Scholman worden uitgevoerd. Van het afvoeren van afval, tot het transport van bouwgrond. Kortom alle voorkomende werken in de grond-, weg- en waterbouw, groenvoorziening en gladheidsbestrijding. De directie van het aannemingsbedrijf is tevreden met het eindresultaat. Robert: ‘Volvo is een degelijk merk, dat ver vooruitloopt als het aankomt op het duurzaamheidsaspect. De samenwerking met Van Dijk Utrecht was wederom zeer prettig. We voelen ons bij dit bedrijf altijd gehoord en begrepen.’

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-04-2018
Renault_Trucks_T_Van_den_Bosch_Transporten_4_lowres.jpg

Van den Bosch kiest voor Renault Trucks

Van den Bosch Transporten uit Erp kennen we allemaal als een hele trouwe oude Volvo klant. Toch heeft dit bedrijf…
Nieuws
16-02-2017
vanbeurden1.jpg

Nieuwe spullen voor Van Daalen Transport

Van Daalen transport ken je van de fraaie combinaties, en daar zijn er weer een paar bij gekomen. Carrosseriebouwer…
Nieuws
18-07-2019
wieren3.jpg

Nieuwe Nooteboom trailers voor Van Wieren

Van Wieren uit Emmeloord heeft een aantal nieuwe Nooteboom diepladers in gebruik genomen. Het gaat om Euro-PX…