Nieuws
18-01-2018 | Door Iep van der Meer

Deze week was BIGtruck in Noorwegen. Scania organiseerde het jaarlijkse winter event en daarbij mochten wij rijden met de hele nieuwe generatie van het merk. Onder redelijk barre omstandigheden, want er ligt rond Trysil al een dikke meter sneeuw!

In Nederland is alles in rep en roer zodra er een sneeuwvlokje in de lucht hangt maar die Noren malen niet om een metertje. Nu moet ik ook wel zeggen dat ze met hele goede spullen werken. Door gebruik te maken van trekkers met sleepassen of zelfs dubbele aandrijving, speciale winterbanden en enige handigheid met sneeuwkettingen zorgt er voor dat de hele logistiek daar gewoon doordraait. Eigenlijk was het best grappig om te zien hoe sommige collega's heel dapper met het zweet in de handen met zestig kilometer per uur hun best deden. Een beetje Noor rijdt daar met dik negentig omheen, een wolk stuifsneeuw achterlatend.

Binnenkort lees je alles over onze winterse avonturen. Hier alvast wat bijvangst van de trip.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-01-2021
20003-035-1400.jpg

Rijden in de sneeuw tijdens Scania Winter in Noorwegen

Scania Winter is eigenlijk een evenement van de Noorse Scania organisatie. In Södertalje vonden…
Nieuws
08-01-2018
Winter4-1400.jpg

Scania Winter Drive

Twee jaar geleden werd ik uitgenodigd voor de Scania Winter Drive in Noorwegen, een schitterend evenement in het Noorse Trysil waar…
Nieuws
07-02-2021
IEP_6827-1400.jpg

Winter in Nederland: Eerste vervoerders haken af!

Koning winter regeert momenteel in Nederland en eindelijk gaat het weer eens ergens anders over dan over…