Noorse politie geschokt na waslijst aan fouten

Nieuws
10-03-2021 | Door Tim de Jong

Kort geleden controleerde de Noorse politie een combinatie waarvan de chauffeur een politiepost voorbij reed. Het voorbij rijden van de post was al illegaal. Maar dat was zeker niet het enige vergrijp, bleek al snel.   

De agenten zagen dat de trailer niet was geregistreerd. Het bleek dat de trailer in 2014 in Noorwegen was uitgeschreven en dat deze nu op een Litouws kenteken geregistreerd stond. Dat was natuurlijk aanleiding voor verdere controles. De remleidingen waren niet goed verbonden met de trekker. De remmen zelf werkten niet goed. Extra vervelend, want de trailer alleen al woog meer dan veertig ton en in Noorwegen is het constant bergje op, bergje af. De trailer stond bovendien niet op winterbanden en de lading was onvoldoende gezekerd.

Nog maar eens verder kijken dan: Er zat geen chauffeurskaart in de tachograaf. De chauffeur had geen geldig rijbewijs. De ijkdatum van de tacho bleek verlopen. Voor verder onderzoek wed de trailer afgekoppeld nabij de politiepost van Anestad, zo’n 130 km ten noorden van Oslo en niet ver van Hamar. De agent van dienst verklaarde dat hij tijdens zijn werkzame leven nog nooit zoveel ernstige gebreken bij elkaar had gezien.  

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-05-2020
Zwischenboden.jpg

Duitse politie ontdekt Roemeense trailer met dubbele bodem

De Duitse politie haalde onlangs een Roemeense trailercombinatie van de weg op de A8 in de buurt…
Nieuws
02-03-2020
download.jpg

Vos Logistics: 100 Trucks in beslag genomen

De afgelopen twee weken hebben de Belgische autoriteiten meer dan 100 trucks in beslag genomen bij bedrijven…
Nieuws
11-02-2021
Inspectie_Bodegraven.jpg

ILT zegt strenger te controleren, kan chauffeurskaart innemen

Vanaf 1 februari heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de handhaving bij de…