Oilibya Rally: Succes voor Riwald, pech voor De Rooy

Nieuws
03-10-2016 | Door Iep van der Meer

Tijdens de Oilibya Rally liet het Riwald Dakar team tijdens de proloog de snelste tijd noteren met de nieuwe Renault rallytruck. Team De Rooy had duidelijk minder geluk. 

Gert Huzink heeft zijn draai gevonden in de nieuwe Renault Rallytruck en geeft hiermee een mooi nieuw visitekaartje af voor de komende Dakar rally. 

Wat er precies is gebeurd met de truck van team De Rooy weten we nog niet precies maar de foto van de gekantelde truck laat weinig te raden over. Anton van Limpt, bemanningslid van Michiel Becx laat via Twitter weten dat de rally voor dit jaar voorbij is na de crash. Wel laat hij weten dat er geen gewonden gevallen zijn. De ongelukkige piloot van de Iveco is dus Michiel Becx, bekend van de MAN drift truck. Voor heb betekent dit dat zijn eerste rally avontuur in een truck al heel snel tot een einde komt. Voor de Dakar Pre-proloog op 30 oktober wordt het zo te zien nog wel even stevig sleutelen aan de Iveco rallytruck. 

Overigens rijdt Gerard de Rooy zelf niet in de Oilibya rally. Hij is met het team mee als team manager.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-09-2015
De-Rooy-dakar2016.jpg

De Rooy tòch naar Dakar!

Team De Rooy gaat tòch deelnemen aan de Zuid Amerikaanse Dakar-editie van 2016. Dat meldt het team op zijn Facebook pagina. De…
Nieuws
28-09-2015
Rooy3.jpg

Team De Rooy naar Marokko

Het rallyteam van De Rooy is vertrokken naar Marokko om te testen voor de komende Dakar Rally. Dit weekend vertrok de hele karavaan…
Nieuws
28-02-2019
DeRooy_TB_1.jpg

Team De Rooy naar Marocco Desert Challenge

Petronas Team De Rooy Iveco doet met één truck mee aan de Morocco Desert Challenge, van…