Oldskool kleuren bij De Boer Surhuisterveen

Geplaatst door

Kloezen - De Boer Transport in Surhuisterveen heeft een nieuwe DAF XF Super Space Cab in gebruk genomen. Het aardige is dat deze nieuwe Euro-6 DAF in precies de zelfde kleurstelling rond rijdt als waar het bedrijf al meer dan veertig jaar gebruik van maakt.

De meeste bedrijven houden er vandaag de dag een hele nuchtere manier van fleetmarking op na. Gewoon wit met een sticker op de deur en klaar is klara. Bij De Boer houden ze echter vast aan de oude kleurstellingen. Twee kleuren blauw en daar tussenin een balk met witte 'wybertjes.'

Het mooie is dat ik die kleuren nog herinner van de schitterende DAF DO2000 die je hier op hele oude foto's ziet. Wat een stoere truck was dat! Deze DAF maakte op mijn zoveel indruk dat ik het nog steeds de mooiste DAF ooit vind.

Dit exemplaar is later terecht gekomen op de sloop bij List aan de A7 bij Frieschepalen. Daar is de truck waarschijnlijk volledig weggeroest. De sloperij is later ontruimd en ik vrees dan ook dat er helemaal niks over is van die oude DO met zijn slaapcabine. Des te mooier is het dat De Boer de herinnnering in stand houdt met de fraaie 'Oldskool' kleuren.